x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru URBAN GIF SHOW sau despre noile semnificații ale vieții urbane, o producție inovatoare marca Florin Fieroiu, este în pregătire la Teatrelli

URBAN GIF SHOW sau despre noile semnificații ale vieții urbane, o producție inovatoare marca Florin Fieroiu, este în pregătire la Teatrelli

de Magdalena Popa Buluc    |    05 Noi 2019   •   12:42
URBAN GIF SHOW sau despre noile semnificații ale vieții urbane, o producție inovatoare marca Florin Fieroiu, este în pregătire la Teatrelli

Un spectacol care reunește unii dintre cei mai importanți creatori independeți din România și o echipă de actori selectată în urma unui casting cu peste 150 de participanți va avea premiera în curând pe scena Teatrelli.

Aclamatul coregraf român Florin Fieroiu semnează depotrivă regia, coregrafia și conceptul pentru noua producție URBAN GIF SHOW. I se alătură Vlaicu Golcea, muzică originală, sound design și instalație sonoră, Cristina Milea, scenografie, Elise Wilk,  dramaturgie/poeme urbane, și Ioana Bodale, video, precum și actorii și dansatorii Nicoleta Lefter, Alexandra Mihaela Dancs, Paul Cimpoieru, Denis Bolborea și Simona Dabija. Cu toții aduc publicului și mediului artistic o provocare ce se înscrie în noua direcție artistic a Teatrelli.

Aflat sub semnul inovației tehnologice, al experimentalului și al unicității demersului artistic, spectacolul URBAN GIF SHOW redescoperă și chestioneză identitatea urbană într-un carusel vizual plin de surpriză, mișcare și poezie urbană. Ce înseamnă viața și rutina într-un oraș mare? Cum putem privi cu alți ochi un ritual aparent mundan, ca spre exemplu cel al îmbrăcatului de dimineață, într-o metropolă din România dacă îl vedem ca pe un adevărat GIF, realizat din corpuri umane, mișcare și sunet? Este doar una dintre abordările pe care le aduce URBAN GIF SHOW. Spectacolul integrează și o practică artistică nouă, inspirată din instrumentarul de lucru specific programelor de animație – secvențatorul, acesta devenind un instrument virtual de lucru, ca un fel de auto-programare corporală.

Noua producție Teatrelli își propune să fie un adevărat laborator de cercetare artistică, rezultatul acestui demers fiind un spectacol care oferă îndeajuns de multe tipuri de expresie, astfel încât fiecare tipologie din public să poată rezona cu cel puțin un element din ceea ce vede/aude/simte.

URBAN GIF SHOW marchează în mod concludent noua direcție artistică a Teatrelli. În contextul unei necesități a valorizării artiștilor români independenți și a abordărilor contemporane pe scenele românești, URBAN GIF SHOW aduce un nou tip de experiență performativă pe scena culturală bucureșteană.”, a declarat Roxana Lapadat, director artistic Teatrelli.

 

 

 

 

×