x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru „Voievodul Țiganilor” - Destinul împlinit al unui voievod și al unei țigănci, o poveste despre dragoste și revenire”, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”

„Voievodul Țiganilor” - Destinul împlinit al unui voievod și al unei țigănci, o poveste despre dragoste și revenire”, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2024   •   13:00
„Voievodul Țiganilor” - Destinul împlinit al unui voievod și al unei țigănci, o poveste despre dragoste și revenire”, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”

Duminică, 14 aprilie 2024, de la ora 18.00, scena Teatrului Național de Operetă şi Musical “Ion Dacian” va găzdui spectacolul ”Voievodul țiganilor”, o operetă care aduce în lumină povești de iubire și luptă din prima jumătate a secolului al XVIII-lea

Într-o lume în ruine și plină de regrete, un tânăr se întoarce la rădăcinile sale pentru a-și găsi destinul, iar în mijlocul acestei societăți divizate de clasă și etnie, două suflete se regăsesc într-o iubire complicată și interzisă.

Într-o epocă îndepărtată, povestea lui Sandor Barinkay, voievodul renăscut, prinde viață din ruine. Cu fiecare notă a muzicii lui Johann Strauss-fiul, povestea unei întoarceri acasă și a unei iubiri interzise captivează sufletele spectatorilor.

Sandor Barinkay se întoarce la moștenirea sa, o moștenire ruinată de trecerea timpului și de lacrimile istoriei, însă în încercarea de a-și recăpăta drepturile, se găsește în mijlocul unei rețele de intrigi și dorințe ascunse. Dar în lumina lămpilor aprinse ale castelului părăsit, se întâlnește cu Saffi, o frumoasă țigancă ai cărei ochi strălucesc ca stelele nopții.

Cu Zsupan, vecinul său, ca rival și cu trecutul său întunecat care amenință să-l absoarbă, Sandor trebuie să lupte nu doar pentru drepturile sale, ci și pentru inima femeii pe care o iubește. În mijlocul războiului și al intrigiurilor, se naște o poveste de iubire interzisă, o poveste care sfidează convențiile și în care protagonistul luptă pentru adevăr.

În finalul triumfător al operetei, ruinele sunt transformate într-o scenă de sărbătoare și fericire. Sandor se ridică la rangul de voievod al țiganilor, alături de Saffi, sufletul său pereche, și alături de cei pe care îi conduce cu mândrie și afecțiune. În această poveste plină de pasiune și determinare, Voievodul Țiganilor ne amintește că din ruinele trecutului se pot naște pline povești de speranță și regenerare.

Cu intrigi de palat, pasiuni aprinse și răsturnări de situație, „Voievodul Țiganilor” își captivează publicul cu povestea sa emoționantă și creațiile fermecătoare ale lui Strauss. Într-o interpretare plină de viață și culoare, artiștii își duc spectatorii într-o călătorie prin romantismul și farmecul unei epoci apuse, dar a cărei amintire continuă să strălucească.

Cu un ansamblu de talente remarcabile și o producție impresionantă, acest spectacol aduce la viață personaje memorabile și momente de neuitat. De la întoarcerea triumfală a eroului nostru până la finalul fericit, „Voievodul Țiganilor” promite să rămână în inimile și mințile publicului pentru mult timp de acum înainte.

 

Distribuția:

Conducerea muzicală: Constantin Adrian Grigore

Barinkay: Mihai Urzicana; Saffi: Doina Scripcaru, Czipra: Raluca Ciocă; Arsena: Mediana Vlad; Ottokar: Andrei Pleșca; Zsupan: Florin Ganea; Mirabella: Mioara Manea-Arvunescu; Carnero: Victor Bucur; Homonay: Marius Mitrofan

Andreea Bârzescu, Alexandru Vasile, Mihăiță Radu, Marius Meragiu

Figurație: Cătălin Cocheș, Horea Repede, Sorin Ciucă

 

Cu participarea Orchestrei, Baletului și Ansamblului Cor al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

 

„Voievodul țiganilor” nu este doar o operetă clasică, ci o poveste atemporală despre dragoste, loialitate și revenire care continuă să încânte și să inspire generații întregi de spectatori. Pentru cei care încă nu au avut privilegiul de a experimenta această capodoperă, acesta este spectacolul pe care nu ar trebui să-l rateze.

Vă invităm pe 14 aplilie 2024, de la ora 18, la spectacolul „Voievodul țiganilor”, o poveste despre puterea de a face alegeri atunci când ai de ales, pe scena Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”.

 

Informații despre stagiunea 2023-2024, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” le puteți afla de pe site-ul oficial: https://www.opereta.ro/, de pe pagina de Instagram opereta.ro, sau de pe pagina de Facebook a teatrului: https://www.facebook.com/OperetaIonDacian. Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe site-urile www.opereta.ro și www.ticketstore.ro cât și de la casa de bilete aflată în incinta teatrului din Bulevardul Octavian Goga, nr.1, sector 3.

 

 

×