x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Turneu - Guns N’ Roses, live in America

Turneu - Guns N’ Roses, live in America

de Alex Revenco    |    05 Noi 2006   •   00:00
Turneu - Guns N’ Roses, live in America

De 10 ani, admiratorii formatiei asteapta de la Guns noul album, iar Axl a promis solemn ca acesta va aparea "pana la sfarsitul anului".

De 10 ani, admiratorii formatiei asteapta de la Guns noul album, iar Axl a promis solemn ca acesta va aparea "pana la sfarsitul anului".

Axl este cel care duce mai departe "numele" formatiei, detinand drepturile asupra titulaturii. Pe de alta parte, Slash a infiintat Velvet Revolver, impreuna cu solistul Scott Weiland (Stone Temple Pilot) si doi fosti "gunneri". Supergrupul (comparat cu Audioslave) se bucura, in egala masura, de aprecierea publicului si a criticii de specialitate.

PERIPETII CU AXL. Dupa mai multe schimbari de componenta, Axl si-a gasit (in sfarsit!) colegi de grup care sa-l "ia asa cum e" si sa-l suporte. In luna mai ei au prezentat (in premiera) materialul noului album la New York, apoi au pornit intr-un lung turneu european, care nu a fost lipsit de "peripetii", cu politie, femei si bautura. Dar cel mai important este ca Axl & Co au fost in 18 tari, unde au avut 32 de concerte si un total de peste 700.000 de spectatori.

SOLD-OUT. "Am avut un turneu uimitor si pentru noi a fost o experienta fantastica. Vrem sa multumim tuturor fanilor din Europa si Marea Britanie pentru ca ne-au inspirat si ne-au oferit ocazia sa cantam pentru ei", a spus Axl. Cu acest prilej, formatia s-a rodat pentru urmatoarea serie de concerte, aflata in desfasurare, pe continentul nord-american. Acolo, Guns’ N’ Roses (cu Sebastian Bach si Papa Roach in deschidere) a vandut foarte bine biletele de concert, fiind desemnata formatia care a inregistrat cele mai multe spectacole sold- out.

DE 3 X DISC DE PLATINA

Greatest Hits din 2004

Pana la aparitia mult asteptatului disc "Chinese Democracy", Guns N’ Roses a facut bani frumosi cu o colectie de 14 hituri. Aparut in primavara lui 2004, "Greatest Hits" s-a vandut in 2 ani in peste 3 milioane de exemplare (numai in SUA!). Pe acest CD sunt (aproape) toate marile piese compuse de grup, plus cateva cover-uri. Accesand rubrica de profil de pe site-ul www.jurnalul.ro puteti asculta celebra "November Rain".

×
Subiecte în articol: cultura