x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Cleopatra Stratan Un copil de milioane

Un copil de milioane

de Vitalie Calugareanu    |    02 Iun 2008   •   00:00

Imediat după lansare, Cleo­patra a primit o serie de ofer­te atît din partea televiziuni­lor, cît şi a caselor de producţie.

Imediat după lansare, Cleo­patra a primit o serie de ofer­te atît din partea televiziuni­lor, cît şi a caselor de producţie.

 
După marele concert de la Bucu­reşti, de la 20 au­gust 2006, Cleo a fost contactată de reprezentanţii mass-media pentru a juca în filme ori pentru a mode­ra emisiuni tv. Cele mai multe oferte se refereau însă la concerte. “Cred că pri­meam şi cîte zece oferte pe zi, iar preţul a de­pă­şit cu mult suma de 10.000 de euro pentru o piesă. Asta pentru că eu le refuzam, iar ofertanţii credeau că pur şi simplu vreau mai mulţi bani. Dacă eu acceptam măcar una din aceste oferte – atunci, da, puteam fi învinuit de ex­ploa­tare. Dar copilăria niciodată n-o vei putea cumpăra. Eu sînt sigur că ea nu va duce lipsă de bani vreodată. Am văzut pe site-uri că unii se întreabă ironic: «Să vedem noi ce o să facă ea în viaţă»... Vreau să le transmit să stea fără grijă. Oamenii care sînt ascultători şi care întotdea­una fac ceea ce trebuie şi pun suflet în asta au ce face în via­ţă, iar Dumnezeu îi aşază pe un drum corect”, mărturiseşte Pavel Stratan.


ÎNCREDERE.
Mare parte dintre oferte necesitau eforturi minime din partea Cleopatrei. Uneori doar simpla prezenţă în cadru…
“Eu însă mă consider un om sufletist şi, pentru ca ea să participe la o emisiune timp de cinci minute, eu re­tră­iesc o zi sau chiar o săp­tă­mînă. În primul rînd, un astfel de contract m-ar fi consu­mat pe mine. Ea e copil. Eu sînt cel care poartă responsa­bilitatea. Ca să înţelegeţi fe­lul meu de a fi, pentru concertul Cleopatrei am stat ca pe ace jumă­tate de an... Deşi aveam încre­dere absolută în ea. N-o să mă credeţi, dar vă spun că dimi­neaţa, după primul ei concert, Cleo­patra s-a trezit, a venit la mine şi mi-a zis: «Hai, as­tăzi unde avem concert?». Păi, vă daţi seama dacă s-a întors acasă cu o maşină de jucării şi flori! Ce-i trebuie mai mult unui copil? I-am spus că tot ce e frumos şi bun trebuie dozat”, apreciază interpretul.


UN ÎNCEPUT.
Nu totul se rezumă la bani. Iar Pavel Stratan a întărit afirmaţia prin faptul că a respins toate ofertele fără nici o re­ţi­nere. De aproape doi ani, Cleo e înconjurată numai de dra­gostea familiei şi nu a mai ieşit pe scenă. “Asta nu în­seamnă că ea nu cîntă. Dar lumea a văzut la cîţi bani este cotată şi se gîndeşte că eu aş putea profita. Eu sînt întîi de toate tată. Am fost ieri la o sesiune foto şi doamna de acolo m-a întrebat ce face Cleopatra. I-am răspuns că stăm la Chişinău... La care doamna zice: «Da ce, aţi luat o pauză? O mai lăsaţi să se odih­nească?...». Vedeţi cum văd oamenii lucrurile? Nici eu nu pot merge permanent cu camera video ca să arăt lumii că ea se duce dimineaţa la grădiniţă, seara mergem îm­preună la terenul de joacă etc. Lu­mea crede că dacă ea, la 3 ani, a susţinut un concert de trei ore, mîine o să susţină unul de patru ore şi tot aşa. Acest concert de trei ore a fost pentru amîn­doi un în­ce­­put căruia eu i-am pus punct. Am văzut că poate şi m-am oprit, pentru că eu nu vreau să-şi petreacă copi­lăria prin avi­oane. Am lan­sat volumul şi atît. Dacă televiziunile de­ru­lează videocli­purile de 20 de ori pe zi, asta nu în­seam­­nă că şi ea se ţine nu­mai de fil­mări şi concerte. Îşi conti­nuă copilăria mai departe. Cu doi ani în urmă am anunţat public că după acel concert de la Bucureşti n-o să mai aibă nici un ­alt spectacol pînă la lan­sare. Eu mi-am onorat pro­misiunea. Să-mi spună ci­ne­va dacă a văzut-o pe Cleopa­­tra în ul­ti­mii doi ani la vreun concert... Să ştiţi că eu sufăr foarte mult de pe ur­ma acestor bîr­fe, precum că aş ex­ploata-o”, explică artistul.


GÎNDURI FALSE.
Atît de multă lume era dorni­că să vină la concertul Cleo­patrei din Bucureşti, încît cereau bilete ca să asis­te la proba de sunet. Lu­mea voia să plătească ca să o va­dă mă­car la repetiţii… bile­tele s-au vîndut în pri­mele două zile. “Din acest motiv, spune Pavel Stratan, la probele de sunet nici nu am fost cu Cleopatra. Mă te­meam că sala va fi ar­hi­plină şi ar fi putut apărea vorbe. «Că uite Stratan scoate bani şi din asta.» De multe ori, simt ne­voia să le explic cum stau lu­crurile în mod real celor care cred că fiica mea este, într-un fel, exploatată. Ca să în­ţe­leagă că aceste gînduri sînt false. Dar simt că nici lă­mu­ri­rile nu îi vor face să priceapă…”.

 

“Primeam şi cîte zece oferte pe zi, iar preţul a depăşit cu mult suma de 10.000 de euro pentru o piesă. Asta pentru că eu le refuzam, iar ofertanţii credeau că pur şi simplu vreau mai mulţi bani. Dacă acceptam atunci, da, puteam fi învinuit de exploatare”

 

“Mă consider un om sufletist şi pentru ca ea să participe la o emisiune timp de cinci minute, eu retrăiesc o zi sau chiar o săptămînă. Un astfel de contract m-ar fi consumat pe mine. Ea e copil. Eu sînt cel care poartă responsa­bilitatea. Pentru concertul Cleopatrei am stat ca pe ace jumătate de an”.

×
Subiecte în articol: concert cleopatra stratan 2 iunie 2008