x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Ducu Bertzi Echilibrat, dar pătimaş

Echilibrat, dar pătimaş

de Dana Cobuz    |    27 Iul 2009   •   00:00
Echilibrat, dar pătimaş

Dacă ar primi o dedicaţie de la Ducu, Adriana Săftoiu şi-ar dori ca aceasta să fie piesa "Singur, fără nimeni".

Adriana Săftoiu este o figură binecunoscută din domeniul politic. Abordează un discurs echilibrat, argumentativ şi rareori spre niciodată o vezi renunţând la acesta în favoarea ieşirilor pătimaşe, de care este atât de plin peisajul media.

UN TIP ONEST. Ce nu ştiaţi despre Adriana Săftoiu şi poate nici nu bănuiaţi este că Ducu Bertzi este unul din puţinii români care nu au dezamăgit-o niciodată. "Ducu nu te amăgeşte şi nu te dezamăgeşte nici când îi asculţi muzica, nici ca prieten, nici ca partener de discuţie. Este unul dintre cei mai oneşti oameni pe care i-am întâlnit", ne-a mărturisit Adriana Săftoiu.

INIŢIEREA. Avea vreo 15 ani şi stătea la Târgu Mureş când l-a întâlnit pe Bertzi. El era una din figurile binecunoscute ale Cenaclului Flacăra şi, deşi era o "vedetă" în sensul plin al cuvântului, nu făcea abuz de statutul acesta. Adriana îşi aminteşte că Ducu a învăţat-o, la vârsta adolescenţei, câteva acorduri de chitară de la celebra "Când s-o-mpărţit norocu".

Mult mai târziu, de la acelaşi Ducu a învăţat ce înseamnă să fii un prieten onest: "N-a avut nici o rezervă să mă laude când am făcut ceva bun şi nici să mă certe când am greşit. Cu Ducu nu simţi nici o umbră de ipocrizie, nici o urmă de interes. La un moment dat, am fost colegi într-un consiliu de administraţie şi chiar eram pe poziţii adverse. Dar nu am avut cu el nici măcar o discuţie fără argumente. Deşi e un pătimaş, e un tip foarte echilibrat, care nu intră într-o polemică doar de dragul de a se opune unei idei", ne-a mai spus Săftoiu.

×
Subiecte în articol: ducu bertzi