Viaţa sa este o continuă luptă pe care cu înţelepciune, umor şi cu dragoste a transformat-o în cântec...
Datorită lui Nicolae Tănase, profesor la Liceul Pedagogic din Buzău, George a făcut mai mulţi paşi spre muzică. Poate nu ştiaţi că Nicolescu a compus atât versuri, cât şi linii melodice. "Aş vrea de dragul tău să ţes covor de vise/ Şi în el să împletesc tot dorul de a trăi/ Aş vrea de dragul tău cu braţele deschise la piept să te primesc/ Să-ţi spun mereu te voi iubi...", este doar un exemplu de text transpus pe muzica sa.
"Vreau să-i mulţumesc lui Nicolae Tănase, omul datorită căruia sunt şi compozitor... Întotdeauna m-am ghidat după inspiraţie. Puneam mâna pe chitară şi însăilam piesa pe versurile mele sau pe alte versuri. Am compus vreo 20 de piese. Dar nu sunt profilic, aşa cum sunt folkiştii. Din păcate, nu stăpânesc prea bine chitara. Îi mai mulţumesc şi lui Gheorghe Anghelescu (fost secretar cu problemele organizatorice în judeţul Dâmboviţa). Mi-a făcut mult bine acest om. Datorită influenţei lui am reuşit să obţin un loc la Casa Tineretului din Buzău. A rămas un mare fan al pieselor mele. Ştie toate versurile."
REPETENT ŞI "OLIGOFREN"
Cântecele lui George Nicolescu sunt sensibile, aşa cum este şi sufletul lui, căci de acolo provin. Uneori, aceste opere transmit şi o ironie care izvorăşte din dorinţa sa de a face bine, atât cât poate un OM, de a îndrepta prin muzică imperfecţiunile acestei lumi.
"O voce de excepţie, un om care şi-a învins drama de a nu vedea, prin cântecele sale", declara Mircea Vintilă în revista Flacăra la 19 februarie 1982. "La sfârşitul clasei I am rămas repetent. Părinţii au descoperit că nu am promovat clasa, deşi învăţătoarea ne era rudă mai de departe. Motivul: eram «oligofren», ceea ce nu s-a putut dovedi nici până astăzi", spune râzând George. Ce umor de excepţie! Doar doza mărită de umor a reuşit să-i ţină sufletul sănătos, necontaminat de răutăţile oamenilor "încuiaţi". George Nicolescu îşi trăieşte viaţa aşa cum cântă. Frumos şi minunat. Albert Einstein ne învăţa că sunt două feluri de a-ţi trăi viaţa: unul, de a crede că nimic nu este un miracol; al doilea, ca şi când totul este un miracol. Nicolescu a putut să vadă că toată viaţa sa este un MIRACOL.
Popularitate
Ca interpret şi compozitor a participat la următoarele festivaluri: "Mamaia '83" cu melodia proprie "Ultimul catarg"; "Melodii '83" (secţiunea prime audiţii) cu melodia "Fântânile albastre" (compozitor Horia Moculescu), care a obţinut premiul de popularitate; "Mamaia '84" cu melodia "Prefă-te, inimă, în stea", de asemenea premiul de popularitate; "Melodii '84" cu aceeaşi melodie şi acelaşi succes; La "Mamaia '84" a mai prezentat piesele "Împreună" (compozitor Călin Apostol) şi "Steaua mea" (compozitor Silviu Hera); "Mamaia '87" cu melodia lui Viorel Gavrilă, "Amintirile trăiesc", compozitor laureat; "Melodii '87": a prezentat în duet cu regretata Mihaela Runceanu melodia "Să învingă dragostea" (compozitor Dan Pavelescu), cântec care a cucerit premiul juriului; "Mamaia '91" a prezentat melodia lui Viorel Gavrilă, "Nu plânge, iubito!". A colaborat şi cu alţi compozitori: Vasile Şirli, Alexandru Mandz, Silviu Hera, Călin Apostol, Dan Creimerman, Dan Ştefănică, Marcel Dragomir, Temistocle Popa, Horia Moculescu, Ionel Tudor, Petre Găluşanu. A cântat pentru ilustraţia muzicală a două filme: "Melodii la Costineşti" (muzică Vasile Şirli) şi "Sania albastră" (muzica Dan Creimerman, duet cu Eugenia Dan).
Citește pe Antena3.ro