x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Laura Stoica Iubită în cer şi pe pământ

Iubită în cer şi pe pământ

de Loreta Popa    |    06 Oct 2008   •   00:00

"O artistă mereu impecabilă atât ca ţinută, cât şi ca atitudine profesională", spune Paul Ciuci despre Laura.



"O artistă mereu impecabilă atât ca ţinută, cât şi ca atitudine profesională", spune Paul Ciuci despre Laura.


Laura Stoica ESTE unul dintre artiştii care STAU vertical într-o lume plină de "vedete de carton". ESTE pentru că despre Laura nu poţi vorbi la trecut niciodată. Aşa spune şi Paul Ciuci, de la Compact.


STRĂLUCIRE. "Nu pot decât să fiu onorat că îmi daţi prilejul să vorbesc despre Laura Stoica. Am fost, ca şi colegi, foarte buni prieteni. Era şi foarte greu să nu fii prieten cu Laura. Îmi este foarte greu să vorbesc despre ea la timpul trecut. Cu doar patru zile înainte de tragicul accident în care ea şi logodnicul ei şi-au pierdut viaţa, am fost împreună la emisiunea lui Teo Trandafir. Era foarte bucuroasă că va fi mamă şi din strălucirea privirii ei vedeam că era mulţumită de viaţa ei personală, dar şi profesională. Laura Stoica este una dintre puţinele artiste de la noi care a apărut în faţa publicului mereu impecabilă atât ca ţinută, cât şi ca atitudine profesională. A respectat publicul mai presus de orice şi s-a respectat pe ea însăşi prin faptul că nu a făcut niciodată play-back. Astăzi, când toată piaţa muzicală de acest gen din România este plină de băieţi şi fete care habar n-au să cânte, acest lucru fiind unul dintre atuu-rile importante ale unui artist adevărat în încercarea sa de a sta vertical într-o lume plină de «vedete de... carton» şi deţinători ilegali de instrumente".
"Laura Stoica, o prietenă desăvârşită. I-a fost mereu recunoscătoare lui Iuliu Merca de la Semnal M pentru ajutorul acestuia din viaţa ei profesională. Mereu zâmbitoare, nu uita niciodată să te întrebe ce fac cei care îţi sunt dragi şi-i ştia pe fiecare pe nume. În 1998 am terminat lucrul la albumul nostru, dar nu îi găsisem încă un nume, inspirat şi care să ne placă. Laura a ascultat cântecele cu mare atenţie şi a spus după terminarea audiţiei: «Asta, da, îmi place... discul ăsta este sută la sută Compact». Aşa s-a întâmplat că Laura Stoica a fost «naşa de botez» a albumului «100% COMPACT». Ne-am fi dorit cu toţii s-o mai auzim cântând, s-o mai vedem zâmbind, dar se pare că Dumnezeu s-a hotărât să formeze un ansamblu de artişti valoroşi acolo sus, în împărăţia Lui, care să îi mai descreţească fruntea şi să-L înveselească, aşa că a chemat-o şi pe Laura acasă. O să ne fie mereu dor de Laura Stoica!", a încheiat Paul Ciuci.


Cu gaşca...

Muzicianul Adrian Ordean a cunoscut-o pe Laura Stoica la începutul anilor 1990, în studioul său, unde artista venise să înregistreze câteva piese. "Laura era desăvârşită în studio. Am lucrat împreună o perioadă foarte lungă. Era destul de drastică cu ea însăşi, era serioasă, lua în serios tot ce se întâmpla acolo în legătură cu muzica, textul, cu fiecare sunet. Chiar "îşi băga coada" pe acolo, pe la sunete şi spunea că ăsta ar suna mai bine aşa, ăsta aşa, se implica total. Din punctul nostru de vedere a fost o superprofesionistă", ne-a povestit Adrian Ordean. "Cea mai mediatizată piesă a ei a fost, probabil, «Un actor grăbit», dar nu ştiu dacă această piesă o reprezintă neapărat. Ea era înclinată spre trupă, spre chitări, spre distorsuri, tobe. Îi plăcea să cânte cu gaşca. Piesele la care ea a contribuit au fost mult mai rock şi mai agresive ca «Un actor grăbit». Îmi pare rău că vorbesc despre ea la trecut", încheie compozitorul.
  • Cătălin Pruteanu

×
Subiecte în articol: stoica laura laura stoica