x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale 2010, anul turcoaz!

2010, anul turcoaz!

de Roxana Roseti    |    10 Ian 2010   •   00:00

Oamenii foarte ocupaţi la fiecare final de an şi, de asemenea, la fiecare început de an sunt astrologii, numerologii şi alţii asemenea. Majoritatea spune că 2010 va fi o dulceaţă de an, potrivit creativităţii, un an al iubirii, socializării, călătoriilor şi distracţiei, un an extravagant şi plin de activităţi!

Mmm, ne place, dar nici nu s-a scuturat bine pulberea argintie de pe genele care ne-au fluturat de plăcere că, iată, vine Vanga - prezicătoarea bulgăroaică, cu o "zicere" nu prea plăcută: "2010 este debutul celui de-al treilea război mondial, care va începe în noiembrie şi se va termina în octombrie 2014". Dar cu sfârşitul lumii despre care se zice că vine în 2012 cum rămâne?!? Anyway. Lăsaţi, doamna Vanga, că n-o fi chiar atât de rău! Noroc cu doamna Leatrice Eiseman, care, ce credeţi, şoc, spune că nuanţa caracteristică anului 2010 este turcoaz!

Conform Institutului Pantone, specializat de 45 de ani în consultaţii coloristice şi studiere a semnificaţiei culorilor (!), turcoazul este "un talisman protector, o culoare a vindecării, a încrederii şi a adevărului".
Mai vine cineva şi exclamă că numărul 10 (inclus în 2010) semnifică în simbolistica tarotului "roata norocului". Ne-am mai liniştit. Orice ar fi, chiar dacă bănci mari, precum Bank of America Merrill Lynch, anticipează că ritmul de redresare economică din 2010 va fi mai lent decât în mod... normal, noi vi-l propunem pe Iancu Jianu în bandă desenată, aşa, ca să fim extravaganţi şi plini de activităţi!

×
Subiecte în articol: editorial