x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale 3,2 milioane de votanţi Băsescu au început şcoala

3,2 milioane de votanţi Băsescu au început şcoala

de Lucian Avramescu    |    19 Sep 2012   •   12:10

Scolile, unele mai varuite, altele mai scalciate, si-au deschis portile. Emotii si infrigurari. Parinti care pot acoperi cheltuielile si parinti care, cu toate ca-si iau de la gura, nu izbutesc. Copii imbracati cu hainute noi si copii care astupa cu greu suferinta ca ei n-au. E, dupa atatea balbe legate de cati suntem noi, romanii, prima cifra care striveste si trimite la colt orice indoiala. 3,2 milioane de scolari au navalit luni spre institutiile de invatamant. Sunt inscrisi, sunt prezenti, au date de nastere care-i arata minori. Deci avem 3,2 milioane de tineri scolari, tanar scolar fiind si cel din clasa zero, inghesuit cam prea iute in banca, indesat cu nasul in niste responsabilitati care-l cam depasesc. Li se adauga sugarii, lumea cu suzeta si biberon. Toti, absolut toti, in marea batalie politica din aceasta vara au fost socotiti de Barroso si de Merkel si de Reding, votanti ai lui Basescu. Ei, luati drept cetateni cu drepturi depline, inclusiv la vot, neducandu-se la vot au fost numarati drept simpatizanti ai demisului. N-am intalnit minciuna mai urata si porcarie electorala mai mare. Recensamantul ultim ne-a aratat ca fiind 19 milioane. Cei care l-au reinstalat pe Basescu la Cotroceni ne-au luat pe toti de votanti, adica de fraieri. Da, dar ce aveti cu copiii?

Doamna Merkel, madam Reding, romanii au si copii. Uitati-va azi in curtile pline ale scolilor. Cum sa le puneti in carca cvorumul, ca adica au absentat la vot din iubire pentru Basescu? Nu suntem un popor exclusiv major, din persoane de peste 18 ani. Copiii nostri ar vrea sa iubeasca scoala si cartea si o viata construita frumos, cum au citit ei in basme. Cum puteti spune ca 8,5 milioane de votanti nu-s destui, nu-s jumatate plus unu sau plus zece, cum puteti numara, in aceasta ecuatie a umilintei, copiii nostri ca votanti basisti? Intrebati-i daca-l iubesc pe cel care le-a taiat laptele praf, pe cel care le-a saracit bunicii, pe cel care a indatorat Romania incat si copiii copiilor lor se vor naste datori, intrebati-i daca-l iubesc pe cel care-a desfiintat 3000 de scoli, in procesul de modernizare a saraciei. Faceti un test de onoare si primiti raspunsul copiilor din Romania pe care i-ati bagat prematur, fara sa le cereti acceptul, intr-un joc electoral murdar.

Cetatene Barroso, de ce te bagi cu bocancii in viata unei tari pe care n-o cunosti decat din supusenia servitoarei romance pe care o ai in casa? Suntem, te anunt, o bucata importanta din Europa, iar Romania nu-i Basescu. Romania are suflet, Barroso, iar mecla ta insultatoare fata de mine si de el si de noi si de votul nostru, te descalifica din demnitatea pe care pretinzi ca o ai. Daca te-as intalni, te-as saluta cu huoo. Tu si cateva muieri portocalii, una de la noi, ati reusit performanta de a aduce in tara mea, care n-avea asa ceva, eurosceptici si chiar eurodusmani ai proiectului unional. E si pentru ca vreti, intr-un proiect care ucide democratia, sa-l mentineti pe Basescu si apoi, facandu-l premier, sa-l recalificati Putin. Te anunt Barroso, pana voi avea sansa sa te intampin cu un ou clocit, ca Basescu nu-i Putin, nu pentru ca n-ar avea destula cainosenie in el, ci pentru ca Romania nu-i Rusia.

×