x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Adrian Porumboiu îl asupreşte pe Gigi Becali

Adrian Porumboiu îl asupreşte pe Gigi Becali

de Dan Dumitrescu    |    21 Mai 2012   •   08:59

Arbitrul croat Vucemilovici le-a zburat vasluienilor fleica din fasole. I-a cadorisit pe ceferistii clujeni, in meciul contra alorlalti clujeni, cu un penalty de doua puncte. Exact atat cat le trebuia paszkanystilor pentru a le fura moldovenilor sansa de a castiga campionatul. Adrian Porumboiu si-a ambalat furia in maracinii unui discurs furibund. Dar cum fluierasul croat inoata departe de pleasna concreta a reprosurilor, Porumboiu pune talpi ascutite lui Ion Craciunescu. Fiindca, in opinia patronului vasluian, nici siamezul nu este strain de darurile veninoase pe care CFR-ul le-a mai primit in decursul acestui campionat de toata fecala.

Discursul lui Adrian Porumboiu, prin aplombul sau, ingroapa in neobservare reactiile altui invins al ceferistilor clujeni. Aparent, Gigi Becali ar lucra in dezavantaj din cauza rigorilor impuse de campania electorala in derulare. Dar trebuie sa tinem cont si de o alta realitate. Esecurile Stelei au cam inceput sa oboseasca prin repetitie atentia martorilor. Dupa cum repetabile, aproape chiar ritualice, sunt si strategiile patronale care persecuta performanta la acest club.

Gigi Becali si managerul din dotare si-au grabit prezenta la Cluj pentru ca nimeni sa nu le-o ia inainte de-ar fi fost sa fie tort. Adica sa reprezinte ei motul trebii in eventualitatea in care Universitatea ar fi invins CFR-ul si, mai departe, Steaua si-ar fi jucat pe proprie raspundere sansa de a cuceri titlul. Daca s-ar fi implinit aceste deziderate era de belea. Va dati seama ce afisaj grandios ar fi abordat Don Gigione si cat de inghesuit s-ar fi insinuat la sanul sau Mihai Mimi Stoica? Dar n-a fost sa fie. CFR-ul a distrus sperantele stelistilor prin egalul obtinut in fata Universitatii. Asa ca ilustrul patron si managerul din dotare n-au mai asteptat meciul Stelei cu Universitatea. Si-au luat urgent talpasita lasandu-l pe demisionarul Mihai Stoichita liber, complet liber sa-si asume de unul singur esecul. Un esec menit sa dea, dupa cum spuneam, startul in lucrarea altui esec.

Grabitii prezentei de la Cluj s-au grabit si spre Bucuresti, unde aveau treaba mare. Fiindca o noua vanturare a lotului stelist si a echipei tehnice sta sa se declanseze. Fiindca asa e traditia. Pentru unii antidotul frustrarii il reprezinta schimbarea cu orice pret si cheltuiala prosteasca. Iar din prostia buzunarelor sparte au de castigat, in primul rand, ca recompensa a umilintei, doar slugile parsive.

Managerul general lucreaza cu pofta transpirata. Ziarele scriu ca prima tinta ar fi portarul Mario Felguerios, cel imprumutat Brasovului de Sporting Braga. Dar dupa prima tinta urmeaza a doua, a treia, a patra si asa mai departe. Nu stim pe unde mai e Elton. Sau Andrey Nazario. Sau Carlos. Poate vom mai auzi si despre ei. Ca nu te pui cu comisioanele. Va veni, se zice, si Laurentiu Reghekamf. Ca antrenor. Dar Reghe e sotul sotiei sale. Care e si ea impresar. Fapt ce va aglomera oferta in care-si va rasfata Gigi Becali pofta de a cheltui. Astfel Steaua va arata la debutul noului sezon ca o varza promitatoare. Iar la finalul unui nou campionat ratat varza se va ofili din nou si se va redeschide o alta taraba cu o alta varza. Dar Laurentiu Reghekamf nu va fi pus in situatia de a deconta esecul. Cine stie cati antrenori ii vor urma pana atunci. Nici Mihai Stoica nu-si face probleme. Si el are spinare destul de flexibila pentru a face foarte usor naveta intre cutia de carton si palatul patronal. Banul sa iasa. Ca onoarea n-are pret. Iar suferinta ramane doar in sarcina suporterilor.

×