x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Atentate la siguranţa naţională

Atentate la siguranţa naţională

de Petru Calapodescu    |    02 Dec 2012   •   14:39

Şi a fost Ziua Naţională, pe care preşedintele ţării a ţinut morţiş să o maculeze. A venit la Arcul de Triumf cu maşina până pe bombeul favoriţilor săi, s-a aşezat încruntat lângă consilierul său în ale strategiei, Iulan Fota, şi oportunista judecătoare de la CCR, Aspazia Cojocaru, a ignorat total şi grosolan - deşi normele de protocol îl obligau exact invers -  prezenţa celorlaţi înalţi oficiali ai statului, de la premier şi şefi ai Camerelor parlamentare, la miniştri şi alţi lideri politici. Reacţia publicului, deja sastisit de "opera" lui Băsescu, nu s-a lăsat aşteptată, un val de huiduieli şi de fluierături taxând acest comportament grobian.

Felul în care s-a purtat Băsescu la 1 decembrie nu mai lasă nici o urmă de îndoială asupra acţiunilor sale din zilele rămase până la alegeri, precum şi asupra intenţiei ca, împreună cu acoliţii săi, să facă până şi imposibilul spre a nu recunoaşte clar şi onest rezultatul previzibil al scrutinului, cu efectul firesc în desemnarea premierului, implicit a culorii viitorului Guvern. Sunt de aşteptat zile fierbinţi, prefigurându-se şi mijloacele explozive de care vor abuza trupele de la Cotroceni şi Modrogan. Fără nici o jenă, fără nici o limită, ci forţând nota până la absurd. O mostră am şi avut-o, cu prilejul recepţiei de săptămâna trecută, de la Cotroceni.

Nu discut acum dacă faptul că senatorul Ioan Ghişe şi-a scos sacoul, spre a lăsa la vedere celebrul său tricou cu inscripţia "Poporul a decis, Băsescu e demis - a fost sau nu oportun. Deşi, la urma urmei, tocmai împrejurarea respectivă potenţa protestul. Ghişe a fost înşfăcat scurt de câţiva haidamaci de la SPP, care nu întâmplător îl şi înconjuraseră, fiind scos pe sus din sală. Ca un infractor, sau ca şi cum tricoul ar fi fost cine ştie ce dispozitiv infernal. Şocante, însă, sunt declaraţiile purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea, fosta arţăgoasă interfaţă a Elena Udrea, împrăştiate de acesta pe mai multe posturi tv. În verbiajul său ameţitor, acesta a legat incidentul şi reacţia în forţă a sepepiştilor de ideea de "siguranţă naţională"!!! Mai avea puţin, şi afirma că Ghişe s-a făcut vinovat de un act terorist, că este autorul unei tentative de atentat!

Reamintesc că, prin fişa postului, tânărul domn Oprea nu exprimă puncutl său de vedere, el poartă şi transmite ideile şi concluziile şefului său, care e Traian Băsescu. Nu e, deci, nici o exagerare, dacă vom constata, încă o dată, că orice protest contra preşedintelui şi a camarilei sale (inclusiv presa independentă, ca "vulnerabilitate") va fi trecut în perioada următoare în categoria "atentatelor la siguranţa naţională". Aşa cum voinţa parlamentarilor şi a elecoratului era înnegrită astă vară, la referendum, ca fiind o lovitură de stat, o sugrumare a statului de drept: Săriţi lume, săriţi Merkel, Reding, Rompuy, Gordon şi Martens, salvaţi-l pe Băsescu şi pe ai lui. Pentru că altfel nu va mai avea cine ţine România pe ultimul loc în Europa, unde ei au dus-o, răzându-i şi carnea de pe os.

Dihonia, diversiunea, scoaterea în faţă a cozilor de topor strecurate sau rămase în USL, activarea clienţilor şi agenţilor puşi la conservare după căderea guvernelor Boc şi MRU, răspândirea de minciuni ordinare şi punerea la bătaie a instituţiilor obediente Cotroceniului - se ştiu ele care-s - acesta e arsenalul pe care Blaga, Udrea, Videanu, Boagiu, Barbu şi restul ardeiştilor, în frunte cu Băsescu îl vor folosi din plin. Şi care nu poate fi contracarat decât printr-o participare masivă la vot.

×