x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băse contra România: hai la lupta cea mare!

Băse contra România: hai la lupta cea mare!

de Dragos Moldovan    |    12 Feb 2014   •   13:50

Îmi imaginez că sunt extraordinar de bogat. Şi că sunt francez. Ba nu, mai bine englez. Şi că am fabrici de tractoare şi maşini agricole. Că investesc în exploatări agricole şi în industria IT. Că joc pe bursă. Că am o mulţime de fundaţii culturale şi de binefacere. Ce program aş avea? Dis de dimineaţă mi-aş chema oamenii de încredere, un fel de consiliu al înţelepţilor, format din cei mai tari experţi din toată lumea, specializaţi pe diferite domenii: finanţe, management, inginerie, IT, şi geopolitică, pentru că eu, fiind extrem de bogat, trebuie să-mi plasez şi să-mi rulez capitalul, şi deci să caut oportunităţi de investiţie în toate colţurile lumii. Şi zic eu aşa, că într-o zi mă trezesc şi în timp ce mă uit cum mi se udă terenul de tenis şi beau un suc de portocale pe terasa vilei, îmi aduc aminte că pe grădinarul meu, acelaşi personaj cu cel care-mi udă zgura, îl cheamă Ion şi e din România. Mi se aprinde un beculeţ. Mai târziu, după ce am terminat şedinţa cu staff-ul meu, în timp ce savurez un super-coniac, mă gândesc mai bine: în ultimii ani relaţiile dintre Marea Britanie şi România s-au strâns, că a fost vorba despre emigraţie, şi uite!, ne-am făcut de râs cu panica în care intraserăm, România e membră UE şi NATO, are specialişti şi mână de lucru ieftină faţă de ce se plăteşte în Europa Occidentală sau în Polonia, Cehia, Ungaria... ia să studiem mai amănunţit. Îi chem pe Gerhardt şi pe Julien, experţii mei în geopolitică şi finanţe, să le spun la ce m-am gândit. Brusc, se panichează amândoi şi urlă într-un glas, NUUUUUU!!! Văzându-mi mirarea se precipită în explicaţii: preşedintele României a chemat oamenii în stradă, o să fie un Kiev în Bucureşti, preşedintele republicii a anunţat că Dacia nu se va mai produce în România, Banca Naţională a României minte şi face jocurile politice ale Guvernului, deci moneda naţională de acolo e o iluzie. Bine-bine-bine, gata, ajunge!, îi întrerup eu plictisit, şi-mi reiau siesta, gândindu-mă la ceva frumos, la o vacanţă în Caraibe. Poate ar trebui să-mi schimb yaht-ul?

Este absolut, ab-so-lut!, IN-CRE-DI-BIL ce a putut să facă acest personaj aflat în cea mai înaltă funcţie din statul român. Nu cunosc suficientă istorie pentru a mă pronunţa ferm, dar cred că nicăieri în lume, într-o democraţie, un preşedinte de ţară nu a chemat oamenii să iasă în stradă. Nu a incitat la dezordine socială. Preşedintele unei republici să fie iniţiatorul unor mitinguri împotriva Guvernului aceleiaşi ţări! E halucinant. Cel care ar trebui să MEDIEZE asemenea conflicte le provoacă!!!! Şi i se prezintă, bine-mersi, onoruri militare, este în continuare apărat de cele mai înalte instituţii ale statului, de servicii speciale, are în continuare dreptul de a da decoraţii şi de ridica în grad militari, culmea!!!, conduce Consiliul Naţional de Apărare a Ţării. Care apărare, împotriva cui? Împotriva a 7,4 milioane de români??? Care ţară? Aia din care anunţă băsescul că va pleca Dacia? Poate că o să plece, dar anunţul ăsta, care contravine declaraţiei oficiale a preşedintelui Renault, nu cumva seamănă a subminarea economiei naţionale? Declaraţia, în calitate de preşedintele al republicii, cum că Banca Naţională a României face jocuri politice, adică moneda naţională, leul, şi întregul sistem bancar din România, sunt unelte ale unuia şi altuia care se întâmplă să vină la putere, ce e? Afirmaţia că STS este o bază de date pentru trucarea alegerilor nu este un atentat la siguranţa naţională, pentru că iscă întrebarea, cum a câştigat alegerile PDL şi două mandate actualul preşedinte al României?
Într-o singură intervenţie televizată:

1.Traian Băsescu a incinat la dezordine socială încălcând Constituţia care îi cere să medieze astfel de conflicte.
2. A atentat la Banca Naţională a României şi în consecinţă la moneda naţională.
3. A pus sub semnul întrebării rezultatul alegerilor desfăşurate de când a fost înfiinţat STS.
Atunci, la îndemnul lui Traian Băsescu, “hai la lupta cea mare, rob cu rob să ne unim”- Imnul Internaţionalei Socialiste (Roşii) şi a URSS, versuri Eugene Pottier,1871, muncitor, nu intelectual- că tot se întreba Băsescu de ce condamnată ţara asta să fie condusă tot timpul de comunişti?

×