x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu, antisemitismul şi zilerii Ziua

Băsescu, antisemitismul şi zilerii Ziua

de Valentin Stan    |    23 Noi 2008   •   00:00

Oricine ne critică nu are nici o legătură cu adevărul, ci este parte a conspiraţiei imunde menite a distruge şi discredita România! Teza ceauşistă!




Un articol virulent pro-Băsescu, plin de invective, minciuni şi mistificări sordide la adresa "Sintezei zilei", unde Prea-Mări­tul a fost criticat, publicat în fiţuica "zilerilor" de presă, care prestează pentru noul Titan al Carpaţilor, este un eveniment de presă banal. "Alcătuitorul" articolului "Felix în mocirla antisemitismului", din 20 noiembrie, un oarecare George Scarlat, exprimă opinii injurioase la adresa lui Stan, Gâdea şi Cristoiu. Nu-l cunosc pe omul acesta şi nici "credenţialele" sale jurnalistice. N-aş fi reacţionat niciodată la telurica sa producţiune "jurnalistică" (e posibil să reproduc pasaje întregi din articol, la "Sinteza"), dacă ea nu ar fi con­ţinut câteva elemente definitorii ale gândirii de gherilă a susţinătorilor lui Băsescu.

1 Acuză-i pe cei care îţi văd greşelile de exact greşelile pe care le faci tu! Aşadar, după ce am expus teribila gafă (oare?) a lui Băsescu, şeful de stat care declară public că "Siria se învecinează cu Palestina", eliminând de pe harta Orientului Mijlociu Israelul, am ajuns, inevitabil, antisemit: "Ceea ce ignoră aceşti indivizi, în frunte cu «profesionistul diplomat» Stan, este că activitatea lor propagandistică frizează antisemitismul"! Iată-mă-s antisemit!

2 Inventează, prin cea mai sfruntată minciună, indiferent de ridicolul situaţiei create, o realitate fictivă, compromiţătoare pentru oponentul care trebuie desfiinţat! Astfel, zice Scarlat: "Oamenii lui Felix, care au sărit la beregata lui Băsescu, pentru alianţa sa cu americanii şi care s-au făcut avocaţii lui Saddam pentru a compromite participarea României la războiul din Irak, se erijează acum în apărătorii evreilor"! Iată-mă-s aliatul lui Saddam împotriva americanilor! Wow! Eu, care mi-am pus în cap jumate din presă, pentru susţinerea atacării Irakului de către SUA! Mi-a fost milă de Scarlat! Ce să-i zici acestui Omicron (ca să nu zic "O") de la Ziua, care nu ştie că România nu a participat, nu participă şi nu va participa niciodată la vreun război în Irak? Să-i reproduc rezo­lu­ţiile Consiliului de Securitate, în baza cărora suntem acolo? Haida-de!
Culmea, bietul Scarlat admite că Băsescu a gafat: "Deplângem gafa lui Băsescu (…) A fost o inabilitate de exprimare, preşedintele intenţionând să se refere, de fapt, la negocierile din Orientul Mijlociu dintre Israel, Siria, Autoritatea Palestiniană"! Cum? Băsescu face gafe, "zilerule"! Şi eu sunt antisemit din cauza asta? Of, Doamne! Ce să-i spun eu lui Scarlat? Că nu au existat, nu există şi nu vor exista niciodată negocieri între Israel, Siria şi Autoritatea Palestiniană? Că însăşi această afirmaţie este un atac fără precedent la adresa suveranităţii statului Israel? Că negocierile Israelului cu Siria (când sunt) vizează teritorii disputate la frontiera comună, fără legătură cu teritoriile palestiniene? Că, referitor la palestinieni, "negocierile sunt bilaterale şi confidenţiale" (Tzipi Livni, ministrul de Externe israelian, Tel Aviv, 6 noiembrie 2008)?

3 Oricine ne critică nu are nici o legătură cu adevărul, ci este parte a unei conspiraţii imunde menite a distruge şi discredita România! Teza eternă ceauşistă, uneori, cu nume de cod în gândirea băsesciană: "Lovitura de stat"! De data asta, autorul articolului din Haaretz, Cellu Rozenberg, care critică dur declaraţiile incalificabile ale lui Băsescu, este trecut la capitolul "diversioniştii din laboratoarele de partid". Sigur, nu ni se spune care partid, dar putem ghici! Preşedintele Uniunii Evreilor Originari din România în Israel (HOR) şi preşedinte al Departamentului de relaţii externe al Organizaţiei Holocaustului Internaţional-Ierusalim, Zeev Schwartz, este trecut la rubrica "regizorii scandalului «Băsescu antisemit»", pentru vina de a-i fi adresat o scrisoare deschisă decentă liderului român, în care îşi exprimă indignarea legitimă pentru poziţiile acestuia.

Am şi o mică surpriză pentru Ziua! Cele mai grave afirmaţii din articolul lui Scarlat nu au fost abordate aici! Apropo de antisemitism şi Holocaust! On va voir!

×
Subiecte în articol: basescu editorial