x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu, sau cine iubeşte şi lasă

Băsescu, sau cine iubeşte şi lasă

de Petru Calapodescu    |    30 Sep 2012   •   11:02

Mare spectacol, mare, sambata, la Parlament. PDL - reluand reteta de asta primavara, cand la alegerile locale, ca sa-si faca pierduta urma din perceptia electoratului, si-a tot schimbat culoarea, ca un cameleon ce e - a vopsit gardul si a scris pe afis ca se lanseaza puternica formatiune Alianta Romania Dreapta. In fapt, e vorba de acelasi PDL, rebotezat, la care au fost lipite cateva microfiinte ce abia de aduna vreo 1%, dar spera sa calatoreasca in carca girafei, asa cum fac pasaruicile de prin savana. E vorba de aripioara taranista a galagiosului si infoiatului Aurelian Pavelescu, Miscarea Civica a lui MRU, pe care acesta o viseaza crescand ca spuma laptelui de pe o factura RAAPPS, ori, deocamdata fara bilet de la Tribunal si pasager clandestin cu plata la "nasul", Noua Republica a lui Mihai Neamtu, deja compromis prin discursul de dreapta-dreapta-dreapta, pana la extrema dreapta. Forfotind prin sala, personaje legate prin apartenenta la corul basist din perioada suspendarii idolului lor, cand au umplut tara si Europa de minciuni si tipete de fecioare violate, pentru ca apoi sa-si bata joc de votul a 7,4 milioane de oameni, neintelegand nimic dintr-o evolutie inexorabila a vointei natiunii.

A.R.D. e numele sub care - papusarit de acelasi Basescu, care, insa, n-a participat la sindrofia botezului - PDL se vrea din nou mot in Parlament si la Palatul Victoria. Si incearca din nou jocul la cacealma. In preajma alegerilor iesind pe piata, are nevoie de o fata cat de cat spalata si de ascunderea sub fond de ten a bubelor de pe obrazul portocaliu, dupa ani de incompetenta, abuzuri si jafuri. Asa ca - sa nu mi se spuna ca din dispozitia caporalului Blaga si nu a capitanului Basescu - unor fete prea patate li s-a interzis pur si simplu accesul in sala. Boc a ramas la Cluj, sa cumpere din piata morcovi si pastarnac. Nu i-am zarit nici pe alti prea-cinstiti fruntasi pedelisti. Surpriza a constituit-o absenta "celui mai performant ministru", cum o numea Basescu acum nici un an, pe Elena Udrea, dar si a altei pupile prezidentiale, Roberta Anastase, care va ramane in analele parlamentului ca o hoata de voturi, manevra prin care Boc a impus o criminala Lege a pensiei. Cele doua gratii au putut astfel afla pe piele lor ca, spre a-si atinge scopul, Basescu calca pe cadavre si au tamas acasa ascultand inlacrimate discul Mariei Tanase: "Cine iubeste si lasa/ Dumnezeu sa+i dea pedeapsa/ Taraisul sarpelui" etc etc.

In rest lansarea ARD a fost o cascada de fonfleuri, de gogorite. Videanu a promis scaderea cotei unice la 12%, reducerea CAS, cresterea salariului minim la 1000 lei, adica exact ce pedelistii negau deunazi ca ar fi posibil. Ma mir ca n-am auzit iar despre 1000 km de autostrazi, 20.000 de locuinte ANL si alte mii la tara, pentru specialisti, despre modernizarea statului etc. A glasuit si Cato Censorius, reincarnat in Monica Macovei si cerand lupta neampacata cu coruptia si politicieni (inclusiv Basescu?) fara imunitate, s-a itit si Crstian Preda, care a si despuiat urnele: 30% cel putin. Apropo: au fost si momente tensionate: cine si unde candideaza, nou-venitii pretinzand colegii sigure.

Concluzia a tras-o, amuzant si alarmant, deopotriva, Vasile Blaga: "A.R.D. vrea sa READUCA Romania la starea de normalitate". Adica, sa o duca inapoi, la standardele de dezvoltare economica, de prosperitate si de respect pentru viata cetatenilor din perioada de glorie a PDL.

×