x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu şi logica aristotelică! Mă laşi?

Băsescu şi logica aristotelică! Mă laşi?

de Valentin Stan    |    13 Sep 2008   •   00:00
Băsescu şi logica aristotelică! Mă laşi?

Cui serveşte acuzaţia lui Băsescu? Rusiei, fiindcă impune ideea că România s-a retras din mecanism, şi nu că mecanismul a fost "anulat" de Rusia!



"Patibularul" Preşedinte al României (dacă îl încadrăm la capitolul "români", descrişi, ca atare, cu toţii, de Patapievici, în Politice) a dat un fel de interviu la televiziunea "comunală" de la TVR 1: "Campania pe care au dus-o împotriva şefului statului, legat de episodul PD-L cu Vadim, a arătat cum se vor poziţiona şi cum se vor comporta trusturile acestea două de presă, prin oamenii pe care îi plătesc, în timpul campaniei. Minciuna va fi axa fundamentală, minciuna la adresa oamenilor pe care nu îi simpatizează Vântu şi Voiculescu"! Căci presa a "minţit": "Cum, domnule, nu se poate, a avut aranjament cu Vadim"! Aha! Şi a adăugat, cucerit de propria elocinţă: "Asta arată că numai cînd laşi la o parte profesionalismul şi vorbesc banii, pe care ţi i-a băgat în buzunar stăpînul, nu vezi (sic!) altă soluţie"! (cf. Rador, TVR 1, 9 septembrie, ora 20:17). Aşadar, jurnaliştii sînt plătiţi să mintă. Logic! Silogismul cu două premise false e cam aşa: 1) Cei care mint o fac pe bani; 2) Jurnaliştii mint! 3) Jurnaliştii iau bani!

Tot acolo, "Neasemuitul", pentru a justifica eşecul său personal în a impune România în mecanismul/formatul de negocieri pentru Transnistria, a zis: "Trebuie văzut, în ’92, cum a ieşit România din acest mecanism, pentru că a fost acolo. Acum îi văd exact pe cei care n-au ştiut să apere interesele Moldovei, în ’92, că spun, România nu-i parte a mecanismului de negociere, uitînd că în ’92 ei au scos România de la masa tratativelor. La masa tratativelor erau atunci Moldova, Transnistria, Ucraina, România şi Federaţia Rusă". Mecanismul nu includea Transnistria, Băsescu bate cîmpii!

Nu e prima oară cînd afirmă că guvernanţii României din 1992 au retras România din "formatul" negocierilor pentru Transnistria! Numai că eu pot demonstra că asta e o minciună sfruntată. Scoaterea României din format s-a datorat nu Guvernului ţării, ci convenţiei dintre Moldova şi Rusia, de la 21 iulie 1992, care, practic, a "anulat" mecanismul de consultări, Ucraina fiind în aceeaşi situaţie ca România! Acest lucru e consemnat, în clar, în  documentele CSCE ale vremii, bazate pe poziţiile oficiale româneşti (Addendum 1 to the Interim Report on the Conflict in the Dniester Areas of the Republic of Moldova by the personal Representative of the Chairman-in-Office of the CSCE Council, Adam Rotfeld, Prague, 5 November 1992, p. 5): "Semnarea Convenţiei de către Preşedinţii Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse, pe 21 iulie 1992, şi aplicarea angajamentelor convenite acolo au subliniat tendinţa de a lăsa deoparte mecanismul cvadripartit, în eforturile sale spre rezolvarea completă a conflictului"!

Cui serveşte acuzaţia lui Băsescu? Rusiei, fiindcă impune ideea că România s-a retras din mecanism, şi nu că mecanismul a fost, practic, "anulat" de Rusia! Mai departe, se aplică silogismul cu prima premisă falsă: 1) Cei care mint o fac pe bani, în slujba Rusiei! 2) Băsescu minte! 3) Băsescu ia bani de la ruşi! Vezi, Băse? Eronată mai e logica asta a ta, cu premise false!

×
Subiecte în articol: editorial romania