x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu şi sluga lui, zombi Lăzăroiu

Băsescu şi sluga lui, zombi Lăzăroiu

de Petru Calapodescu    |    27 Iul 2012   •   10:46

Ma asteptam - pentru ca barem asta era de asteptat de la un om responsabil, care-si iubeste si respecta poporul, cum tot mesteca vorbe Suspendatul - ca Traian Basescu sa se delimiteze categoric de insulta mizerabila, de o grosolanie inimaginabila, pe care consilierul sau, Sebastian Lazaroiu, a adus-o electoratului roman. O repet, deoarece e bine ca oamenii sa vada si sa inteleaga cum sunt priviti de gasca prezidentiala, hranita si ingrasata din bani publici, din impozitele si taxele sufocante, din sumele taiate abuziv din salarii, pensi si indemnizatii sociale, la ordinul lui Basescu. Asadar, scrie Lazaroiu pe Facebook, "daca vreti sa vedeti un film horror, priviti duminica pe fereastra. O sa vedeti armate de zombi incolonate spre sectiile de vot. Eu imi voi refuza aceasta tristete".

"Armatele de zombi", adica de strigoi, de moroi, de morti iesiti din morminte, sunt, potrivit ipochimenului, cetatenii Romaniei care-si vor exercita un drept profund democratic, acela de a participa la referendum si vor vota Da sau Nu, asa cum va socoti de cuviinta fiecare. Hotarand ei daca Basescu mai poate sa le fie sau nu presedinte, daca prestatia lui la Cotroceni si, practic, conducerea autoritarista cu care a strivit Guvernul si celelalte puteri si institutii ale statului au fost sau nu o binefacere pentru popor, au ridicat economic si social tara, ori au scufundat-o in marasm. Traian Basescu n-a avut nici o reactie publica fata de mizeria indicibila emisa, nu pentru prima oara, de Lazaroiu. Cel care s-a facut remarcat nu doar ca un consilier prezidential arogant, masluitor de date si nesimtit, ci si ca un ministru al muncii incapabil, bun doar sa impuna, la porunca stapanului sau, noi si noi masuri de austeritate celor mai nevoiase categorii.

Explicabil de ce a tacut Basescu: cine se aseamana se aduna. Asa cum s-au adunat in jurul lui Basescu si alte personaje sinistre si "fini intelectuali", gen Baconschi, Voiescu, Urban si iarasi Lazaroiu, care - asta-iarna, cand protestatarii au stat saptamani in sir in ger si viscol, cerand demiterea lui Boc/Basescu si alegeri anticipate - ii taxau ca fiind "niste viermi" sau o "mahala inepta". Asta e "adevarata fata a lui Traian Basescu", ca sa citez titlul cartii lui Marius Oprea, si a camarilei sale. Un dispret adanc pentru cine nu face parte din gasca lor, pentru cine cuteaza a gandi, pentru cine vrea sa-si foloseasca unul din putinele drepturi efective pe care le mai are in tara unde democratia a fost calcata ani in sir in picioare: dreptul de a vota, dreptul de a spune Da sau Nu. Dar dreptul de a evalua, de a judeca este ceea ce Traian Basescu crede ca i se cuvine doar lui, restul lumii fiind silita sa-l asculte orbeste, sa cheltuiasca milioane si milioane de euro pentru confortul lui si al familiei lui, sa-i puna la dispozitie vile si palate cu nemiluita, sa-i ia de bune minciunile, narcisismul, speculatiile, dezinformarile, mofturile.

Duminica, romanii au a-si rosti propriul statut: se vor duce la vot pentru ca vor sa fie un un popor ale carui drepturi democratice sa fie respectate, sau vor sta in case si se vor supune din inertie, acceptand ca spinarea sa-i fie un simplu podium, pe care Basescu sa joace cand si cum vrea geamparale. De frica rejectarii dintr-o functie de cale carei prerogative a abuzat impreuna cu acolitii si clientii sai, Suspendatul incearca si cacealmaua boicotului. I se va accepta?

×