x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Bine aţi zis, domn’ Liiceanu: "Lichele"!

Bine aţi zis, domn’ Liiceanu: "Lichele"!

de Valentin Stan    |    21 Dec 2008   •   00:00

Noi, PDL-ii "estem" "flexibili", bre! şi, nu oricum! "Strategic"! Asta au descoperit "intelectualii preşedintelui"! Am zis "intelectuali"?





Unu, doi, trei, patru! Probă de microfon! Sunt "jurnalistul de trust", Stan! în­ce­pem! Astăzi, Patapievici! Se pregăteşte Andrei Pleşu! Pe 18 decembrie 2008, în Evenimentul zilei ("Dezastru şi biciclism"), Patapieviciul Horia se zburlea împotriva celor care au făcut zadarnică o guvernare PNL-PDL! În loc să guverneze cu PDL-ii, liberalii trădaseră cauza din nou, obligând "moraliştii" din PDL la o alianţă contra naturii cu socialiştii lui Geoană: "Cum personajul care a ză­dăr­ni­cit încheierea unei alianţe PNL-PDL este Călin Popescu-Tăriceanu, care se bucură de o imunitate specială din partea ana­liş­tilor de televiziune şi a jurnaliştilor de trust, vina pentru alianţa PSD-PDL a trebuit să fie redirecţionată. Împotriva cui? Suspecţi de serviciu sunt, bineînţeles, preşedintele şi intelectualii lui!"

Aşadar, ruşine Tăriceanule, că nu te-ai aliat cu PDL-ii şi cu Băsescu! Dar, cine sunt liberalii ăştia ai lui Tăriceanu? Păi, ne spune tot Patapieviciul: "În eşecul Alianţei Dreptate şi Adevăr poate fi citit triumful lui Dinu Patriciu şi al parteneri­lor săi de afaceri din PSD, care au ştiut să profite de complicitatea interesată a prietenilor, de venalitatea înfometată a in­di­ferenţilor, de lipsa de scrupule a par­te­ne­rilor şi, bineînţeles, de prostia gurmandă a unora dintre victime" (Evenimentul zi­lei, "Bilanţ, înaintea alegerilor", 27 no­iem­brie). Aha! şi ce a produs Tăriceanu? "Distrugerea PNL, care a devenit, sub Călin Popescu-Tăriceanu, un partid al trădării cu ridicata şi al vânzării cu amănuntul"! Aşa, deci! Iar cuplul Tăriceanu-Patriciu? "Guvernul Tăriceanu-Patriciu este re­van­şa târzie a disidenţelor avortate (...)"!

Wow! şi, cum? Tocmai acestor afacerişti veroşi, aşa-zişi liberali, manevraţi ocult de Patriciu, aliatul pesedeilor şi stăpânul lui Tăriceanu, le reproşează Patapievici că nu s-au aliat cu pedeleii, obligându-i pe aceştia la o alianţă cu PSD? Adică, o alianţă cu prietenii de afaceri (pesedişti) ai lui Dinu Patriciu, stăpânul lui Tăriceanu? Of, Doamne!

Dar, oare, cine a votat cu liberalii şi le-a dat aproape 20% din sufragii, făcând posibilă o majoritate a lor cu PDL-ii, majoritate pe care au respins-o nedemn? Ne spune Patapievici: "Cine vrea să servească, în continuare, ambiţiile unui oligarh însetat de putere va vota PNL!" Wow, again! Dar, ştiţi cine a votat cu PSD-ii, care sunt acum aliaţi cu PDL-ii, în locul liberalilor? "Cine vrea o nouă guvernare de tip Văcăroiu ori Năstase va vota PSD!" Naşpa rău! Mari ticăloşi ăştia de votară cu PSD-ii! Singurii valabili sunt ăia de votară cu PDL-ii: "Cine însă mai îndrăzneşte să parieze pe ceva va vota PDL: nu e sigur că merită, dar, în lumina alternativelor, e singurul lucru care merită încercat"!

Păi, atunci, cum să pui alături "singurul lucru care merită încercat" cu "o nouă guvernare de tip Văcăroiu ori Năstase", ceea ce chiar s-a întâmplat? Sau cum să pui alături "singurul lucru care merită încercat" cu "ambiţiile unui oligarh însetat de putere", ceea ce nu s-a întâmplat, dar ceea ce Patapievici reproşează libe­ralilor că nu s-a întâmplat? Vorba mora­listului Pleşu, din 3 decembrie, în Adevărul ("Inevitabil despre alegeri"): "Pe acest fundal, consecvenţa ideologică a PDSR se dovedeşte mai curând perdantă, pe când flexibilitatea strategică a PDL se dovedeşte câştigătoare"!

Abia acum am înţeles, bre! E adevărat că PSD-ii ăştia "e" nişte comunişti ne­norociţi, cum sugerează "genialul" Pleşu: "Electoratul preferă conversiunile (de la stânga spre dreapta), «încremenirii în proiect» a vechilor şi noilor activişti"! E adevărat că liberalii sunt nişte trădători patentaţi, cum bine ne-a explicat Pata­­pi­eviciul! «Kakaia problema»? Noi, PDL-ii "estem" "flexibili", bre! şi, nu oricum! "Strategic"! Asta au descoperit "intelectualii preşedintelui"! Am zis "intelectuali"? OK, ignoraţi titlul!

×
Subiecte în articol: editorial