x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Blonda cu cârlig la arginţi

Blonda cu cârlig la arginţi

de Dan Constantin    |    19 Dec 2009   •   00:00

Formula Boc IV are nevoie de un superministru pentru a trece examenul "strict" de la Cotroceni. Cine poate cădea în picioare, ca pisica, indiferent de etajul de la care pică? Să fie Blaga - şeful nescris al campaniei de realegere al preşedintelui? Nu, cel poreclit Buldogul are greutate şi, când face buf, sar scântei din asfalt. Să fie Videanu, cititorul rapid de tabele livrate de STS, cel care a reuşit ca nimeni altul în lume să-i facă pe mineri promotori ai politicii de dreapta? Nu, este înalt, are verb, dă bine pe ecran şi, pe deasupra, este cu vechime în partid. Oprea se exclude din start; este o soluţie de compromis, nu i s-au şters reflexele de pesedist. Ungurii sunt unguri, Onofrei e prea provincial, Vlădescu e tot un transfug, iar avocatul Predoiu, deh, ca avocaţii, buni de  gură, gata să-ţi împuşte francul şi să cadă la pace cu duşmanul. L-am pierdut din vedere pe  Berceanu. E şi el greu, dar prea e tare în clanţă şi la o adică poate răspunde obraznic chiar şi Preşedintelui, că şi el e tot om. Aurescu e diplomat şi are treaba lui, ştie să negocieze doar afară, nu şi la Cotroceni sau în Palatul Victoria.

Atunci? Cine să fie, pălărie-într-un picior, ghici ciupercă ce-i?

A rămas doar Ea, speranţa lui Boc, garanţia succesului, cheia care ştie broasca Palatului din Deal.

Este este, doamnelor şi domnilor, diva din Buzău, femeia care adună mulţimile, creează conflicte în familiile aşezate, purtătoarea de genţi cât geamantanul. Elena Gabriela Udrea. Va fi, ştim de pe acum, ministrul cel bun, muierea în stare să gestioneze cu folos orice sumă de la patru zerouri în sus. Sunt sigur că experienţa de la Turism, care s-a soldat cu o comisie de anchetă care i-a adus acuze cu trimitere în Codul Penal, îi va fi de mare folos în noua poziţie. Dacă Udrea Gabriela Elena va fi, cum se zicea ieri pe la ora patru după amiază, ministresă a Dezvoltării şi Turismului, putem să fim aproape siguri că nu ne vom dezvolta cine ştie ce şi nici nu vom umbla aiurea pe Planetă.

Lenuţa (Nutzy) a arătat la minister cum poate să-şi aloce hectare de perdele şi să negocieze contracte cu televiziunile franceze cât să rămână loc de săru' mâna câtorva generaţii de minştri din România care vor pune mâna pe clanţa Eurosportului.

Şefa noului minister va fi stăpână peste banii care curg de la UE şi pot fi cheltuiţi de cine trebuie ajutat. Dacă până acum Nutzy îşi amâna plata creditelor personale cu un an, noua funcţie îi poate deschide perspective de dezvoltare personală care să umple ţara de bucurie. Îi prevăd un viitor cu adevărat luminos. Dacă CNA nu se va împotrivi, propunem ca posturilor publice tv şi radio să dedice în fiecare oră buletine de ştiri despre succesurile de la Turismul Dezvoltării.

"Să urce naţiunea spre comunism în zbor" era versul preferat al Elenei C. Versul preferat al Elenei U cred că vine de la Abba - Money, money. Sper să-i ajungă pe cât îi dorim fetei blonde cu cârlig la arginţi.

×
Subiecte în articol: editorial