x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Bolintin, bolovan, Bode

Bolintin, bolovan, Bode

de Adrian Cercelescu    |    18 Ian 2022   •   07:05
Bolintin, bolovan, Bode

Statul român e ca Huitzilopochtli, zeul incaș care avea nevoie de sânge ca să funcționeze. Îi trebuie supuși zdrobiți cu bolovanul pe stradă.

Călcați pe trecere de mașina poliției. Tăiați în casă, cu poliția sub geam. Îi trebuie sacrificii pe altarul celei mai habotnice incompetențe, ca să iasă Bode, zeul Poliției, și să zică așa: Voi continua să fac tot ce îmi stă în putință pentru responsabilizarea și modernizarea structurilor Ministerului de Interne.

Modernizare, ă? Așa au spus și acum doi ani, când le-a scris Bolintin Vale că se experimentează pe el tot Codul penal. Și le mai scrisese de patru ori înainte. MAI a răspuns că are cunoștință de mica lor problemă de viață și de moarte, și că „intervenții similare sunt analizate în cadrul procesului de modernizare instituțională și eficientizare a activității ministerului”. Doar că trebuie să mai rămână puțin expirați și ineficienți, pentru că e pandemie și (eufemismul întrece orice așteptare), „activitatea este temporizată”.

Și așa au rămas. Bode pare că descoperă abia acum ce conduce de două luni și spune că „reanalizează” angajările din surse externe. 

Asta e prima veste bună. Păi, Bode vine de la Transporturi. 12 ani a stat în Cameră. Vreo două luni a fost ministrul Economiei. La bază e inginer electromecanic. Cel mai extern din Poliție e chiar el.

×