x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ce mai e liberal la liberali?

Ce mai e liberal la liberali?

de Adrian Cercelescu    |    19 Aug 2021   •   07:00
Ce mai e liberal la liberali?

Ieri, un copil-minune al PSD a ajuns ministru PNL. Votul liberal a fost dirijat de un fost lider PD-L și o ex-vedetă TV.

 

Noul ministru îmbogățește familia liberală cu o mămică abonată la contracte cu statul.  

Vechiul ministru desființase departamentul juridic al ministerului, pentru că tăticul avea probleme cu Fiscul.

 

Președintele liberal a fost singurul care s-a opus. La ultima sa ședință, nici Dăncilă nu a fost lăsată atât de singură: a mai votat unul cu ea. BPN al PNL dă semne că va atinge în curând performanța CC al PCR: unanimitatea.

 

Venit după două scandaluri americane, favoritul în alegerile interne ale PNL a arătat că poate mai mult. S-a aflat că e de trei luni în campanie electorală pentru șefia partidului, deși nu are vechimea necesară nici pentru a-și depune candidatura. Adică, după regulile liberale, nu e suficient de liberal.    Tot după regulile liberale, el n-ar avea voie nici să fie prim-ministru, funcție pe care o poți ocupa doar dacă ești președintele PNL.

 

Oamenii ăștia au cazier și cu propriul statut. 

 

Încercând să acopere mizerii politice cu date guvernamentale, premierul liberal a venit cu o știre „WOW”: vânzările masive de roșii olandeze și usturoi chinezesc au ridicat economia României cu 13% față de anul trecut, când totul a fost pe zero. 

 

Opoziția a sintetizat anunțul: creșterea economică e aproape cât alcoolemia lui Cîțu.

×