x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Corlăţean a cerut-o de nevastă pe Kovesi!

Corlăţean a cerut-o de nevastă pe Kovesi!

de Lucian Avramescu    |    04 Oct 2012   •   21:54

Mă, s-a răstit la mine, după ce a înghiţit un strugure din via lui de la Sângeru, prietenul meu, dascălul. L-am urmărit cum adună cu gura boabele, direct din strugurele ţinut între două degete şi eram pe cale să-i spun că paşte, ca o oaie, ciorchinele iar ciorchinele arăta ca o bijuterie regală. Mă, tu mi-ai spus că ăsta de a fost la Justiţie şi apoi la Externe e băiat deştept? Am rămas descumpănit. Cine era, ce am zis, când am zis? Corlăţean, mă! Nu l-ai lăudat tu, că e din generaţia destupată la bilă de pesedişti? A, m-am dumirit. Da, e un băiat deştept, vorbeşte coerent, l-a şcolit cred Năstase în politici internaţionale şi, ca orice tip înghesuit în pasiunea de a fi Titulescu, tropăie pe subiect. E, concluzionează dascălul, o javră! Am îngheţat. Uşurel, zic. Nu e prietenul meu, dar l-am lăudat adesea, recunosc. Ce te îndeamnă la aşa vorbe nesăbuite? A cerut-o, zice el, de parcă mi-a împărtăşit secretul comorii de sub deal, de nevastă pe Kovesi. Cred că-i însurat, bâigui eu, şi nici Kovesi, care nu e ea Roberta Anastase tânără, nu pare exclusă din bănuiala mariajului împlinit. Mă voi documenta. Nu te documenta că eu nu vorbesc de însurătoare în sensul în care pricepi tu, ci de însurătoare politică. Tu scrii că învârtirea pe scaune a celor doi procurori generali băsişti te-a oripilat ­ vorbesc de Kovesi şi Morar ­, că mârlăniile băsiste de a-şi ţine în vârf servitorii fideli e încă o dovadă a batjocoririi poporului care a votat să plece Băsescu. Dar am votat totodată să plece şi argaţii lui iar un uselist de frunte, ăla de care ziceai că-i deştept, o cere pe Kovesi la Externe!  Ce-o să facă în capitala UE? Să ne reprezinte la Bruxelles când, mahmură, Monica Macovei oboseşte să anunţe loviturile de stat din România. Kovesi, unsă de USL, va fi vârful  de lance al băsismului. Nu acasă, ca până acum, ci în Europa întreagă.

M-am uitat pe fluxurile de ştiri. Kovesi unsă de USL? Da, Corlăţean, acest băiat bucălat la care mi se părea că ţin, a cerut-o de nevastă politică pe Kovesi. Figura lui a început să-mi pară suficientă, grasă şi dizgraţioasă. N-ai găsit, Titus, nimic de curtat în ograda de priceperi din România? Ţi-a rămas privirea pironită pe procurorul general care ani de zile a dansat sârba pe cadavre la fluierul lui Băsescu? Fata asta, frumoasă ca o cămilă (eu găsesc graţioase cămilele) nu putea fi reciclată decât la Bruxelles? Nu ţi se pare că ne înjuri rău pe cei care ţi-am susţinut formaţiunea electorală – USL şi pe cei care ne-am păcălit considerându-te incapabil să ne insulţi?

În timp ce gândeam amar aceste lucruri m-a sunat colega mea de la Antena 3, Oana Stănciulescu şi m-a întrebat dacă nu cumva noi, câţiva ziarişti, am rămas singuri în bătălia surdă cu Băsescu şi toţi ai lui? M-a întrebat ceva legat de Mona Pivniceru de la care aştepta mai mult, mai multă forţă, mai multă... E, întreb, şi asta mămăligă? Sunt toţi mămăligi? A început şi moldoveanca să se scape în chiloţi de frica lui Băsescu sau, Doamne fereşte, de emoţie, doar văzându-l? Mă bat pentru nişte mămăligi? Sunt toţi mămăligi? Sau radicalizarea noastră e atât de mare încât, după atâtea insulte, suntem în stare să ne ucidem progeniturile? Oana n-a apucat să-mi răspundă fiindcă s-a întrerupt telefonul şi nici eu n-am putut să bâigui o concluzie. Titus, nu poţi să-l ungi la UE şi pe Morar?

×