x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cumpăna anilor şi disperarea lui Băsescu

Cumpăna anilor şi disperarea lui Băsescu

de Valentin Stan    |    05 Ian 2008   •   00:00
Cumpăna anilor şi  disperarea lui Băsescu

Romănia se afundă in zăpada prostiei unor conducători de nimic, prăvălită peste noi ca un blestem al neputinţei de a alunga, din posturile cheie ale ţării, "nămeţii" de incompetenţă, imbecilitate şi indolenţă pe care i-am produs in ultimii ani.

Romănia se afundă in zăpada prostiei unor conducători de nimic, prăvălită peste noi ca un blestem al neputinţei de a alunga, din posturile cheie ale ţării, "nămeţii" de incompetenţă, imbecilitate şi indolenţă pe care i-am produs in ultimii ani. Este iarna neputinţei noastre! Mai ţineţi minte, dragi bucureşteni, unde se afla Videanu, la momentul vărfului de caniculă, care a ucis oameni, in această ţară, in vara lui 2007? L-aţi căutat prin Bucureşti, in orele troienirii de acum trei zile, pe acest demn emul al primului "inzăpezit" al ţării, Traian Băsescu? Şi, mai ales, l-aţi văzut? Răspunsul la aceste intrebări vă va arăta faţa hădă a unei Romănii schimonosite, la "vărf", de dispreţul faţă de cetăţean şi nevoile lui.

Disperat de prăbuşirea accelerată a opţiunilor romănilor pentru discursul său demagogic şi imbecil, prin stereotipii agramate şi goale de conţinut, presat de scadenţa alegerilor prezidenţiale din 2009, in care are nevoie, ca de aer, de un guvern obedient (aşa s-a născut avortonul politic PD-L), Băsescu a trecut la ofensiva de iarnă. Printre "troiene" de limbaj şi obsesii ingheţate de viscolul iresponsabilităţii politice crase, "omul de zăpadă" al nenorocirii noastre a murdărit pănă şi modesta bucurie de sărbători a romănilor. Acest "Gerilă" al neruşinării politice s-a găndit că a venit momentul să justifice dezastrul diplomatic din relaţiile cu Moldova şi Ucraina proferănd cele mai deşănţate pretenţii revizioniste, la adresa celor două ţări, din căte a inregistrat, vreodată, Europa postbelică.

Băsescu s-a apucat să vorbească cetăţenilor Romăniei, la cumpăna dintre ani, despre "romănii care, fără voia lor, nu mai sunt in Patria-mamă" (conform comunicatului oficial, 1 ianuarie 2008, Mesajul de Anul Nou). Sigur, unii dintre "clarvăzătorii" Preşedintelui (e plin forumul) mă vor acuza, deschis, de lipsă de patriotism, demenţă şi ură nebună faţă de Preşedinte! Numai că, inainte de Mesajul de Anul Nou, pe 31 decembrie, Băsescu a dat căteva explicaţii referitoare la sintagma "romănii care, fără voia lor, nu mai sunt in Patria-mamă"! Unde? Chiar in Piaţa Constituţiei răspunzănd intrebărilor salariatei TVR 1, Gianina Corondan: "Mă găndesc cu multă dragoste şi ii vreau tot mai aproape de noi, de Romănia, pe romănii care, in mod nedrept, nu mai sunt astăzi in Romănia. Mă găndesc la cei din Moldova, din Ucraina, mă găndesc la romănii care trăiesc in Serbia (sic!) mă găndesc la romănii care trăiesc in Ungaria (sic!). Pe ei nu ii vizez ca trăind nedrept acolo (sic!), dar pe romănii din Moldova şi Ucraina, cu siguranţă, da!".

Pătrunsă de "frigul" inteligenţei prezidenţiale, care amesteca "nedreptăţile" apartenenţei etnicilor romăni, cetăţeni ai statelor vecine, la ţările ai căror cetăţeni sunt (de la Hitler incoace, nici un lider politic nu a mai făcut asemenea declaraţii scelerate in Europa, cu excepţia extremiştilor sărbi şi albanezi, din fosta Iugoslavie, după 1990), Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria, "simpatica" Gianina a făcut şi ea o glumă:

"Poate, in 2008, Romănia se mai ingraşă un pic"!!! Ce credeţi că a răspuns "Neamul Şoimăreştilor", "troienit" de Dumnezeu in funcţia de Preşedinte al Romăniei? "DA", a răsunat sec, pe fundalul muzicilor de tot felul, care inmuiau gerul din sufletul romănilor pregătindu-i, probabil, pentru un nou "Vă ordon treceţi Prutul!", programat in 2008! Aşa că, băieţi, puneţi măna pe mască şi raniţă şi aşteptaţi topirea zăpezii! Cum? Unde va fi Videanu, cănd voi veţi trece Prutul? Cum, unde? La Saint-Tropez!

×
Subiecte în articol: editorial romănii