x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale De ce este atat de placuta Laura Kovesi? Pentru ca este Laura Kovesi!

De ce este atat de placuta Laura Kovesi? Pentru ca este Laura Kovesi!

de Serban Cionoff    |    28 Feb 2018   •   14:13
De ce este atat de placuta Laura Kovesi? Pentru ca este Laura Kovesi!

Un singur lucru a lipsit, ieri, la ședința secției de procurori a CSM, în cadrul căreia(zice-se ) s-a discutat materialul prezentat de ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe baza căruia a propus revocarea Laurei Kovesi de la conducerea DNA. Ședință a cărei deviză a fost:,,Statul suntem noi!’’ A lipsit o telegramă, adresată domnilor Jean Claude Juncker și Frans Timmermans, eventual și doamnei Vera Jukova, în care să li se transmită că, într-o strânsă, indestructibilă unitate, prestigioșii reprezentanți ai procurorilor în CSM au dejucat planurile de revocare  a Zeiței Anticorupției. Planuri urzite de o clică destabilizatoare -,,niște inculpați și condamnați penal’’, cum bine l-e mai zis-o azi domnul președinte Klaus Iohannis!- al căror scop este subminarea independenței justiției din patria Mioriței. Planuri care au provocat înaltelor oficialități europene ,,serioase îngrijorări’’. Iar pentru ca totul să fie ca la carte, o copie a telegramei ar putea fi trimisă- tot pentru a mai calma ,,serioasa îngrijorare’’ a unor distinși ambasadori acreditați la București,bineînțeles, tot față de independența justiției, în general și rămânerea pe post a Laurei Kovesi, în special.

 Nu e timpul trecut nici acum! Dimpotrivă,  cred că participarea președintelui Klaus Iohannis la ședința de bilanț a DNA și, în special, cuvântarea rostită cu acest prilej solemn, sărbătoresc, oferă noi și temeinice motive pentru ca această telegramă să fie expediată neîntârziat. În acest fel, onorații destinatari vor fi ușurați de grijile pe care noi, elevul problemă al UE, ne încăpățânăm să le creăm. Deși nu este exclusă posibilitatea ca asemenea machiavelici perturbatori ai lucrului bine făcut să își continue demersurile și să atace la Curtea Constituțională decizia domnului președinte al tuturor românilor de a o menține la butoanele DNA pe multilateral medaliata Laura Kovesi. Amenințare foarte serioasă, dar nu și imposibil de contracarat, de vreme ce există, la Bruxelles și la Strasbourg, cadre calificate, care cunosc bine lecția Cominternului și, prin urmare, pot demasca și înfiera cu aprigă mânie ( comunitară, de data asta) acțiunile destabilizatoare ale grupurilor fracționiste. Au făcut treaba asta, de atâtea și atâtea ori,  europârâcioasa Monica Macovei și băieții ei și nu văd de ce nu ar profita de ocazie, mai ales acum, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader a lipsit de la bilanțul DNA. Nouă și gravă sfidare a autorității Laurei Kovesi pe care o comite domnul ministru, după ce, ieri, tot domnia sa a dat citire textului care o avea în țintă pe Doamna de Fier a (in) justiției carpato-pontico-dâmbovițene.

 Foarte adevărat, România are în organismele Uniunii Europene mulți oameni de calitate, temeinic pregătiți, buni cunoscători ai adevărului despre starea justiției din România. Oameni valoroși care, în repetate rânduri, au spus aceste adevăruri în mod răspicat și solid argumentat în reuniunile organismelor decizionale ale UE. Și totuși, constatăm că,deocamdată, tot zicerile mincinoase ale Monicăi Macovei și ale ciracilor săi au putere de crezământ. Ceea ce mă face să cred că putem modifica mai vechea zicere a poetului punând-o în acord cu această regretabilă realitate:,,Minciuna stă cu unii mai mari ai UE la masă!’’

  Am scris intenționat ,,deocamdată’’, întrucât vreau să cred că vom apuca și ziua când se va adeveri o altă zicere românească, de data asta despre minciuna care are picioare scurte. Din păcate, deocamdată, tot cu acel ,,deocamdată’’ rămânem! Motiv pentru care am,de-acum suspiciunea rezonabilă că amara constatare a ministrului Tudorel Toader - ,,Laura Kovesi seduce legea’’-  poate avea și un alt corespondent: ,,Laura Kovesi seduce înalte oficialități europene și transatlantice’’. Mai direct spus că acțiunile pe care le întreprind procurorii DNA, sub comanda Laurei Kovesi, satisfac  așteptările unor anumite cercuri de influență pentru care noțiunea ,,interes național’’ nu este câtuși de puțin o noțiune clasă vidă. Cu atât mai puțin una reacționară, naționalist-comunistă, așa cum se străduiesc din răsputeri să ne îndoctrineze propagandiștii de rit sorosist.

 Cât privește rațiunile, de ordin personal sau colectiv, care generează și susțin forța de seducție pe care o exercită (încă)șefa DNA, cred că acestea se regăsesc în dialogul purtat în vremea unui odios regim dictatorial din care se inspiră Laura Kovesi și echipajele sale. Dialog pe care Jean Marie Dommenach îl are ca moto al capitolului III al cărții sale de referință care poartă un titlu-avertisment-,,Reîntoarcerea tragicului’’- mai precis la capitolul 3: ,,Stalin sau suspiciunea’’. Iată dialogul:,,- Mamă, de ce este atât de plăcut, tovarășul Stalin?;- Fiule, pentru că este tovarășul Stalin!’’

 Schimbați ce ar fi de schimbat și îmi veți da dreptate…  

×
Subiecte în articol: laura codruta kovesi