x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale De ce (mai) facem emisiuni despre Băsescu la Antena 3

De ce (mai) facem emisiuni despre Băsescu la Antena 3

de Radu Tudor    |    16 Mar 2015   •   17:33

Mai există, pe ici, pe colo, persoane care se întreabă tâmp: de ce vorbim în continuare şi facem emisiuni despre Băsescu la Antena 3?

Răspunsul este la mintea cocoşului! Pentru că de ani buni sunt indicii temeinice, informaţii, documente, mărturii că a patronat un sistem de tip mafiot. Şi pentru că tot ce a spus Antena 3 în ultimii ani se dovedeşte a fi real 100%. Şi în toţi cei 10 ani, Traian Băsescu a fost în mod nepermis protejat, în dispreţul oricărei litere şi oricărui spirit al legii. Vedem şi azi că este în continuare protejat de instituţiile judiciare. Înţeleg că asta e valabil până miercuri.

Om vedea, oricum povestea cu ameninţarea şi şantajul ţine de comportamentul său de interlop sadea. Marile cazuri de corupţie care-l au drept complice nu-l ating penal deloc. De ce?

Ce să facem, să vedem confirmat furtul masiv de sute de milioane de euro şi să renunţăm după ce am oferit la Antena 3 cele mai credibile şi sustenabile “indicii rezonabile” despre mafia lui Băsescu? Plătind un preţ uriaş pentru asta? Ei bine nu. Adevărul abia acum începe să-şi confirme existenţa, pas cu pas, dosar cu dosar.

Vom insista în continuare ca toate dovezile în legătură cu mafia patronată de Băsescu să ducă la răspunderea în faţa justiţiei pentru fostul preşedinte şi asociaţii acestuia.

Bantustanul politico-mafiot creat de Băsescu în cei 10 ani de voievodat iese acum la suprafaţă, îngrozind până şi pe cei mai vajnici lăudători din curtea sa. Adică acele persoane profund vinovate din presă şi politică pentru încurajarea atmosferei irespirabile create în cele două mandate.

Dacă pe Nicolae Ceauşescu nu l-am putut judeca aşa cum trebuie, să nu-l privăm pe Traian Băsescu de şansa unui proces corect, pentru tot ce a făcut împotriva majorităţii absolute a poporului român. Cea care a decis în cel mai popular referendum din ultimii 25 de ani că individul nu mai era demn de funcţia de preşedinte al României şi care a fost batjocorită într-un mod inadmisibil într-o democraţie.

×