x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Din cauza cui are de pierdut România la Bruxelles?

Din cauza cui are de pierdut România la Bruxelles?

de Serban Cionoff    |    21 Sep 2015   •   20:36

Nu vreau să spun, neapărat, că îi ducem dorul Monicăi Macovei, dar , dacă tot credea că era neapărat nevoie să ne aducem aminte despre domnia sa, eu spun că putea alege un mesaj mai acătări decât cel cu care ne-a tocat ani de-a rândul: „România are de pierdut la Bruxelles…”. Are de pierdut, fireşte, din cauza PSD şi a altora care se încumetă să nu fie de acord cu bocetele Casandrei europarlamentare.
Mai noi şi mai nou, fosta procuroare comunistă, ulterior năpârlită în port drapel al societăţii (neapărat!) civile, şi-a reluat sloganul favorit, de data asta cu o nominalizare asezonată comandamentelor momentului: „România are de pierdut la Bruxelles din cauza faptului că premierul Victor Ponta, trimis în judecată, nu vrea să demisioneze”.

Pe bună dreptate, mai mulţi oameni de bună credinţă i-ar putea atrage atenţia înverşunatei justiţiare că, deocamdată, în România, prezumţia de nevinovăţie nu a fost anulată şi nici măcar suspendată. Bineînţeles, până ce este judecat şi condamnat, pe repede înainte, Victor Ponta.
Acum, dacă este să spunem lucrurilor pe nume, de vină în toată treaba asta rămâne însăşi doamna acuzatoare de profesie. Fiindcă nu văd ce a împiedicat-o ca, în perioada cât a fost ministru de justiţie, dacă tot i-a vârât, cam cu anasâna, pe confraţi săi, procurorii, în corpul magistraţilor, să fi dus treaba până la capăt şi să fi abolit prezumţia de nevinovăţie. Aşa încât, justiţia- neapărat „reformată”!- să funcţioneze după cum a învăţat-o pe vijelioasa doamnă sloganul din vremea „dictaturii proletariatului”: „Vinovat, nevinovat, Canalul trebuie terminat!” Slavă Domnului, despre acel canal nu mai poate fi azi vorba, dar de diktatura prokurorilor nu am scăpat.

Iar dacă tot am deschis discuţia despre procurori ( cu „k” sau cu” c” tot cam aceeaşi treabă este!), eu unul mă aşteptam, din partea Monicăi Macovei, la un gest de minimă recunoştinţă faţă de Victor Ponta! Nu de alta dar, după cum bine se ştie, de când a preluat frâiele guvernării, cel în cauză, el însuşi procuror de profesie, nu a dat o cât de palidă dovadă că ar avea de gând să îi clintească pe procurori din magistratură. Mai mult, a tăcut mâlc şi atunci când actualul ministru al justiţiei, Robert Cazanciuc, şi el, tot procuror, a făcut legământ public întru această neclintită hotărâre, citându-l ca garant super pe însuşi premierul Victor Ponta. Ceea ce, aduce al naibii de bine, a aprobare tacită.

Revenind la Sabia lui Damocles pe care, mai nou, Monica Macovei o agită deasupra României, am oareşce îndoieli că împrejurarea că Victor Ponta nu a demisionat până acum ar fi cauza pentru care am pierde încrederea mai marilor Uniunii Europene. În schimb, sunt destule şi apăsătoare dovezi că minciunile pe bandă rulantă pe care tocmai ea, Monica Macovei,le-a debitat împotriva României– şi nu numai împotriva guvernului Ponta sau a PSD !- au fost de natură să provoace o persistentă confuzie şi o serioasă neîncredere în ceea ce ne priveşte pe noi toţi. Aducând, prin aceasta, grave prejudicii intereselor esenţiale ale tuturor românilor. De neuitat - şi de neiertat- rămânând minciunile grosolane debitate de către Monica Macovei, ca europarlamentar român(?!), despre cele 3 milioane de voturi fraudate la Referendum şi despre lovitura de stat care s-ar fi săvârşit tot atunci. Aceste două minciuni fiind excepţiile care confirmă regula, în cazul Monicăi Macovei.

În acest împrejurări, cred că se impune ca întreaga clasă politică, societatea românească, să reflecteze cu maximă responsabilitate şi să ne spună răspicat: „din cauza cui are de pierdut România la Bruxelles?”
 

×