x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dormitorul Poporului

Dormitorul Poporului

de Adrian Cercelescu    |    28 Dec 2021   •   07:15
Dormitorul Poporului

Ieri, pe la 4 dimineața, un irlandez beat a ridicat Parlamentul României la nivelul minunilor Caracalului. Întors de la o petrecere, omul a sărit gardul, a spart un geam și a intrat în Casa Poporului crezând că e hotelul lui. 

 

Incidentul ridică două întrebări. Prima: oare cât trebuie să bei, ca să confunzi a doua imensitate din lume cu orice altă clădire? Cealaltă întrebare și-au pus-o și cetățenii Caracalului, în ziua în care au aflat că s-a furat poarta de la Miliție: cum dracu?

E a doua oară într-o săptămână când se dă buzna în templul democrației, după invazia antivaccinistă. Dar în loc să aruncăm iar vina pe jandarmi, mai bine ne-am gândi la ce-am făcut noi.

Dacă ne concentram nițel la vot, poate lucrurile stăteau altfel. Nu spun că trebuia să alegem parlamentari care să fie la serviciu la 4 dimineața. Dar măcar pe la un 11 jumate putea să sune Cîțu: „Alo! Poarta? E cineva aici care doarme în prezidiu”. De fapt, nu chiar cu vorbele astea, că n-ar veni nimeni. Ar crede că e vorba de un senator în acțiune. 

În Parlament însă, de ieri nu mai e nici țipenie de reprezentant al poporului. Au și afișat că toată săptămâna asta au activități în circumscripțiile electorale. La muncă, ă? Și cum următoarea lor zi lucrătoare este 1 februarie 2022 și pică marți, adică în weekend parlamentar, cine știe când îi mai vedem.

De fapt, poate irlandezul ne-a arătat calea: chiar să ținem nefolosite atât timp 33 de hectare locuibile?

×