x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fotbalul imprumută imundicitate parlamentară

Fotbalul imprumută imundicitate parlamentară

de Dan Dumitrescu    |    31 Oct 2007   •   00:00

PUNCTUL PE EI
Scandal ca la uşa cortului zicem şi avem impresia că acoperim prin puterea de sugestie a expresiei orice mizerie, indiferent căt ar fi ea de mare. Este posibil ca bruneţii de la uşa cortului să fi trăit căndva mult prea natural. Este posibil ca intr-un trecut care incepe să depăşească graniţele memoriei bruneţii să fi fost performeri ai gălăgiei. Intre timp, baritonii scandalului au devenit soprane de coloratură. Au fost retrogradaţi din fruntea trebii de meseriaşii mitocăniei, de grobienii indestulaţi de nesimţire.PUNCTUL PE EI
Scandal ca la uşa cortului zicem şi avem impresia că acoperim prin puterea de sugestie a expresiei orice mizerie, indiferent căt ar fi ea de mare. Este posibil ca bruneţii de la uşa cortului să fi trăit căndva mult prea natural. Este posibil ca intr-un trecut care incepe să depăşească graniţele memoriei bruneţii să fi fost performeri ai gălăgiei. Intre timp, baritonii scandalului au devenit soprane de coloratură. Au fost retrogradaţi din fruntea trebii de meseriaşii mitocăniei, de grobienii indestulaţi de nesimţire.


Bruneţii care se joacă singuri nu sunt sofisticaţi. Scandalul de la uşa cortului porneşte doar din motive concrete şi se stinge brusc atunci cănd efectul său devine convingător. Scandalul de la uşa cortului nu beneficiază de vreo regie anume, nu-i este găndită vreo strategie, nu urmăreşte slujirea vreunei cauze. Mojicia majoritarilor, in schimb, a devenit filozofie de viaţă, se dezvoltă sistemic, are scopuri urmărite diabolic in timp şi caracterizează categorii sociale bine definite. Priviţi-i cu atenţie pe politicieni şi pe beneficiarii corupţiei lor, priviţi-i pe cei care beneficiază de imundicitate parlamentară şi imi veţi da dreptate.


Coborăţi o treaptă spre fotbalul interesului vulgar. Veţi constata cum corifeii corleonişti dau şi ei clasă bruneţilor. In parlamentul LPF a avut loc o reuniune extraordinară şi, in acelaşi timp, ordinară rău de tot. S-a dezbătut o chestiune arzătoare. Reprezentanţii cluburilor din prima divizie au pus la cale vănzarea drepturilor de televizare pe o perioadă de trei ani, incepănd cu 2008. Pe bază de licitaţie sau nu, pe bază de negociere directă sau nu, pe bază de pile şi comisioane sau da. Era vorba de bani. De bani mulţi. Zeci de milioane de euro la vedere şi alte multe milioane pe sub masă. Patronii şi reprezentanţii cluburilor au susţinut puncte de vedere diferite in privinţa modalităţii de vănzare, fiecare incercănd să tragă spuza pe turta sa. Blaturile din teren s-au mutat in negocieri. Colectivismul cooperatist a funcţionat şi de această dată, generănd o majoritate care i-a deranjat pe greuceni. Disputele au căpătat repede dimensiunea unui scandal ca la uşa ligii. Arsenal din belşug. Propunerile de sex oral, aderările in direct la accept, amintirile de mamă şi dezgroparea morţilor au figurat in repertoriul unei finale care i-a avut ca protagonişti pe Gigi Becali şi Mitică Dragomir.


Edificator, nu? Cine a crezut că arbitrajele generează marile scandaluri din fotbal s-a inşelat amarnic. Fluieraşii sunt doar ţapi ispăşitori. Sau material didactic pe care grobienii se antrenează in vederea amicalelor din interiorul castei.

×
Subiecte în articol: editorial