x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Gaşca Teroristă

Gaşca Teroristă

de Dragos Moldovan    |    15 Mar 2011   •   18:55

Mă enervează îngrozitor agresivitatea puterii, indiferent în ce culoare ideologică este boită ea! Mai ales atunci când e spoită strident şi are apu­cături de ţapinar ieşit să se dea în bărci la oraş. Uite exemplu eloc­vent: "Alianţa Socialistă". Un refren ma­nelistic clănţănit una întruna de nişte beizadele fără talent. Mă ener­vează!!! N-am eu treabă aici nici cu Par­tidul Democrat Liberal, nici cu Par­tidul Social Democrat, nici cu Par­tidul Naţional Liberal, nici cu Par­ti­dul Conservator. Pe pagina asta îmi vine greu să scriu despre politică, pentru că mi se oferă şansa de a scrie des­pre orice altceva. Da’ mă lasă ner­vii în faţa grobianismului, ţărănismului, în sensul peiorativ al expresiei, a lipsei de talent şi de educaţie a unora care mânăresc bani cu care mani­pulează cantităţi de materie cenuşie pe care le cumperi ca pe icrele negre fal­sificate. Păi hai, că la câteva grame mă bag şi eu. Iote: eu zic aşa, că dacă Uni­unea Social Liberală este Alianţa Socialistă, coaliţia proguvernamentală este Gaşca Teroristă, compusă din Partida Oportunistă, Uniunea Ire­dentistă şi Uniunea Fripturistă. Adică ce?! Măi bobocilor! Pre când Par­tidul Naţional Liberal era de dreapta, voi – Boc, cine mai e acum în gaşca ta? – cum vă chema mă, pâ­râ­turilor? Ce făceai tu,  Elena Udrea, cu dreapta în 1993?! Ce-i aia Alianţa So­cialistă, băi, neinspiraţilor? V-aţi tre­zit în 2007, transpiraţi, dintr-un coş­mar, şi v-aţi întors pe partea dreaptă. Somn uşor în continuare. Vreţi să vă mai spun eu câteva, tot aşa, la plesneală, la caterincă, după ce n-am dormit bine? Uite: "Gruparea li­berschimbistă", sună bine? Măi, bobocilor, măi! Măi, dreptacilor! Măi, ră­u­tăcioşilor! Măi, neastâmpăraţilor, nu ne mai terori­zaţi! Nu vă mai jucaţi cu Alianţa Socialistă că vă cade pe pi­cior. Uite aici, Congregaţia Ni­hi­lis­tă, luaţi-o şi studiaţi-o, jucaţi-vă cu ea, e a voastră, potrivită pentru în­de­­mâ­nările pe care le aveţi.

Scuze. M-am enervat şi am în­căl­cat o promisiune, un angajament de fapt, faţă de mine însumi, că voi evita să apelez politicul din poziţia asta, în care mă aflu acum. Dar clănţăneala asta cu "Alianţa Socialistă" depăşeşte de­­ja sfera politicului şi intră în cea a indecenţei. E ca şi cum le-ai spune "otreapă" şi "curvar" unor oameni care stau de vorbă, elegant, apropiat, într-un restaurant, şi pun la cale ceva ce ţie ţi se pare a fi de domeniul obs­ce­nului pentru că nu te include într-un eventual  parteneriat sexual. Încă o dată, scuze pentru acest de­rapaj! Emil Boc, eşti asociat cu un aşa-zis partid de stânga şi te lauzi că îi faci concesii, vă rog să mă iertaţi, acum chiar că termin cu tema asta, da’ cum mă, Boc, mă, băiatule, mă, li­de­rule, mă, corifeu al dreptei care eşti tu, mă acesta, mă, pro-Băsescu şi anti-tot, anti-comunism, anti-corupţie, anti-stângism, anti-populism, cum mă, domnule, cum poţi mata să vor­beşti de Alianţa Socialistă?! De alte alea în general?

Am exagerat. M-a luat valul. Da’ astăzi stăteam pe o terasă în cartier, la soare, la o masă chiar lângă intrare, şi vine unu’, patruzeci şi ceva de ani, vârsta mea, îmbrăcat OK, face juma’ de pas înăuntru şi mă întreabă dacă preţurile sunt mari. Îi spun că nu, merge... M-a privit neîncrezător şi s-a cărat. NU INVENTEZ ABSOLUT NIMIC!!! Cred că era dus cu capu’ pentru că altminteri n-aş mai călca în viaţa mea într-o cârciumă.

Aşa am ajuns acasă şi am scris textul ăsta, extrem de enervat  de agresivitatea unora, de banii care cad doldora pe jos şi îi ridică numai cei care au norocul să circule prin "zona interzisă", de agresivitatea unei pu­teri care, complet lipsită de inspiraţie fiind, inventează lozinci compatibile doar cu nivelul de subtilitate politică a Ku Klux Klan-ului. Cei pentru care oamenii aveau definiţii foarte exacte.

×