x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale ,,Guvernul meu” pentru 8,5 milioane de săraci

,,Guvernul meu” pentru 8,5 milioane de săraci

de Dan Constantin    |    17 Noi 2015   •   10:33
,,Guvernul meu” pentru 8,5 milioane de săraci

Echipa propusă de fostul comisar european Cioloș va fi instalată fără probleme. Învestirea este hopul cel  mic. Urmează încă 50 de săptămâni care vor fi esențiale nu atât pentru succesul formulei tehocrato-politice în sine, cât mai ales pentru efectul asupra populației României.Guvernul Ponta declanșase un pachet de măsuri sociale care vizau creșterea salariilor bazându-se pe un ritm de creștere al economiei de peste 3 la sută. Motorul  dinamismului economiei românești s-a bazat și pe un sentiment de încredere între politic și mediul economic dat în primul rând de relaxarea fiscalității. Multă lume părea fericită- se profilau salarii mai mari și impozite mai mici.

Privind la noii miniștri din sectoarele care decid politicile fiscale, investițiile, salariile se prefigurează o ruptură cu planurile Ponta. La Finanțe, doamna Paliu este recomandată de cariera la FMI în biroul de la București din perioada neagră a impunerii austerității aberate. A susținut-o instituțional  în ,,negocierile” cu guvernul Boc  și este bănuită de infectarea cu virusul tăierilor de salarii și pensii, de desființare a spitalelor și de blocarea angajărilor în sistemul bugetar. Ministerul Muncii, după Rovana Plumb, o are ca titular pe doamna Moarcăș, soție de diplomat, ambasador în China, care cunoaşte ce înseamnă o țara- două sisteme. Ori, România, cu 8,55 milioane de săraci la limita excluziunii sociale-40,2 la sută din populație, se vrea  o țara a capitalismului.

Asistații social reprezită  cifra de votanti pentru un preşedinte al ţării! Cum vor arăta planurile celor doua doamne ministru ? Primul șoc al guvernului va fi însă nodul gordian al sistemului de termoficare din București. Tânărul  Grigorescu va afla  la Energie, primul , că iarna nu-i ca vara. Urmează și lupta cu parazăpezii a ministrului Transporturilor. Toată echipa europeană  Cioloș va descoperi la prima zăpadă că distanța dintre București și Bruxelles este cu mult mai mare decat cele 3 ore de zbor la Bussines Class.

×