x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Hai, mă, Ponta, să coabităm că io am coabitat și cu Năstase, ce dracu!

Hai, mă, Ponta, să coabităm că io am coabitat și cu Năstase, ce dracu!

de Lucian Avramescu    |    01 Oct 2012   •   15:16

M-a amuzat amar o caricatură a lui Marian Avramescu, grafician al A.M.Press și, întâmplător, fratele meu, arătată publicului în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, Subiectiv, Antena 3. Caricatura înfățișează două personaje, spate în spate, ca la un duel cu pistolul, în care fiecare face zece pași, se întoarce și trage. Băsescu – o să postez alături caricatura, cu voia lui Marius Tucă, dacă  e loc,  și dezlegarea lui Răzvan  - îi zice lui Ponta că el a coabitat și cu Năstase, de ce n-ar coabita și cu el? Cohabitare vine din latină și înseamnă a trăi în aceeași casă, a viețui, a conviețui în același loc. Băiețaș, hai să conviețuim nițel amândoi, și-ți iau repede gâtul, cam așa îmi sună mie. Băsescu a locuit în aceeași clădire cu Năstase și Văcăroiu, pe Kiseleff. Nevestele lor își împrumutau pesemne mirodenii rare sau ulei când li se isprăveau. Băsescu, singurul care venea mangă de beat uneori, la miezul nopții, primea câte o ciorbă de potroace la vecini, când coana Maria dormea și el încurca ușile. Habitatul din Kiseleff mergea normal. Sau așa par să fi stat lucrurile. Numai că demisul prin vot și reașezatul în scaun, prin mârlănii naționale și internaționale, nu poate coabita cu nimeni. Cu nimeni. Nici măcar cu Elena Udrea, ministresa lui protejată și preferată. Preferată politic. Terminați cu bancurile! El nu-i în stare de nici-o înțelegere, de nici-o armonie. Nu-și poate respecta, nu de la o zi la alta, ci de la o oră la alta, propriul cuvânt, din acest motiv dovedindu-se adversarul lui cel mai de temut.

Hai mă, Ponta, zice personajul din caricatura fratelui meu (apropos, Marian nu mi-e fiu, cum mă înjură unii, care nu suportă nici textele mele, nici caricaturile lui , ci frate; fiul meu e avocat), hai, mă, să coabităm că am coabitat și cu Năstase, dovadă că i-am asigurat pază permanentă la celulă și drept la internet zece minute, joia. Am mai scris asta. Năstase îl putea băga la pârnaie pe Băselu de o sută de ori, pe bune,  dar – regulă tâmpită de a nu face rău vecinului – s-a opus. S-a opus legii, fiindcă legea avea motive să-l sechestreze nu doi ani, ci o sută de ani pe arendașul pitit la Cotroceni.

PS. Duminică e a patra zi de când nu mai pot accesa, la Sângeru, Jurnalul Național, ziar unde scriu și eu de vreo opt ani, săptămânal, iar de ceva timp, zilnic. Am crezut că apăs greșit tastele și am chemat un meseriaș din generația internetului. Tânăr, priceput, umblă prin calculator cum umblu eu prin pădurile copilăriei. Nu iese. Prind tot, probabil că dacă aș accesa Calea Lactee, s-ar deschide în laptopul meu o fereastră. Pesemne s-au încurcat, în eter, niște sârme electronice. Dacă cineva a contribuit la chestia asta, îl rog să le descâlcească. Acum vreo lună același cineva sau altcineva mi-a omorât corespondența cu prietenii mei de pe facebook, violându-mi contul și anulând tot, mai puțin convingerile mele. Oricum, îl asigur că și fără să-l citesc, voi trimite acolo aceleași texte și nimic, nici-un accident cosmic nu mă poate îndrăgosti de Băsescu pe care îl detest sincer. De când? De circa 20 de ani de când am avut ghinionul să iau cunoștință de existența maleficului personaj.


×