x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Hienele se sfâşie pe hoitul arbitrajelor

Hienele se sfâşie pe hoitul arbitrajelor

de Dan Dumitrescu    |    03 Noi 2010   •   00:00

Paraliticii primei ligi nu mai sunt capabili să suporte fără proptele povara clasamentului. Mediocritatea a creat mare aglomerare în zona cio­la­nului, acolo unde lătratul pe cont pro­priu nu mai sperie pe nimeni. Doar apartenenţa la haită şi cârdăşiile je­goase mai dau putere hienelor. Iar şpa­ga dă şi ea în clocot. Fiindcă fo­loa­se­le necuvenite au mare căutare şi preţuri pe măsură. Tarabagiii fa­vo­ru­rilor oculte, sătuli de nesimţire, îşi um­flă guşa într-un mare fel. Fereala nu-i mai preocupă. Păi, de unde atâ­tea precauţii într-o lume în care şme­che­rii fac legea şi dau de pământ cu fra­ierii care cheltuiesc iluzii ale drep­tei împărţeli. În aceste condiţii, campionatul primei divizii nu rămâne de­cât o făcătură de plan secund.

Concu­ren­ţa spectacolului în care şacalii se sfâ­şie între ei domină autoritar competiţia. Vremea romantică a coopera­tivizării fotbalului rămâne îngropată în amintiri prăfuite. Reciprocităţile, meciurile strategice şi cărăuşia punc­te­lor nu mai sunt la modă. Circulaţia ba­nului a biruit în trântă dreaptă tro­cul. Fiindcă sarsanaua nu are aceeaşi putere de convingere ca viramentul. Iar micile învoieli tovărăşiste au lăsat loc arbitrajului prestat după regulile pie­ţei libere. Ceea ce se şi întâmplă de fapt. Marian Balaci a fost administra­torul de cont curent al dina­mo­viş­tilor. În această calitate el a deposedat Me­di­aşul de trei puncte, puncte pe care le-a trecut în contul to­va­ră­şului Di­na­mo. Borcea n-a recunoscut nici în ruptul capului făcătura frauduloasă. Ba a zis că cine afirmă astfel de ade­vă­ruri e nebun. Iar Mitică Dra­gomir n-a fost nebun. El a fost dimpotrivă. A fost bunul care a hărnicit la scoa­te­rea petelor după Balaci cu un zel de toată recompensa. Şi, ca să nu-şi facă doar duşmani, a şi criticat Mitică. A cri­ticat al dracu­lui de competent. L-a făcut de cazier pe "flu­ie­raşul" care a îndrăznit să-i pre­ju­dicieze în aspiraţii pe clujenii de la CFR, clujeni cu care abia călătorise, de microbist ce este, pe la München.

Discuţiile despre arbitrajele de pe Dinamo şi de la Galaţi, despre ăi "fluieraşi" de l-au deranjat pe Ma­rian Iancu, puteau continua periculos. Puteau devoala prin dezvoltarea lor interesele de proastă caracterizare a avocaţilor înscrişi la cuvânt. Numai că buna întâmplare le-a dat panglicarilor după minte şi nu după de­prin­deri. Buna întâmplare i-a blagoslovit pe cioflingari cu un "urma scapă turma" de toată graţia. Adică, japca din Giuleşti. Şi acum să te ţii!

Borcea a uitat de câfârâul cu care Dinamo va juca în etapa viitoare şi s-a repezit la etajele superioare ale cla­sa­mentului, acolo unde l-a găsit pe Vamă: "Dinu Gheorghe e un mercenar. Asta a fost şi la vamă. Să mai scoa­tă un cuvânt şi-i deschid dosarul. El e singurul vameş care şi-a dat de­mi­sia ca să nu ajungă la pârnaie". De­cla­raţia lui Borcea este de mare scofa­lă. Acum aflăm şi noi cine des­chi­de şi cine închide dosarele pre­zum­tivilor din fotbal. Bor­cea, bine­în­ţe­les! La fel de bine­în­ţeles este acum şi faptul că domnul Borcea nu are ar­hi­vă perso­nală deschisă. Păi, la câtă putere are, şi-a închis-o singur. Bor­cea dă NUP-uri şi UP-uri când vrea musculatura personală. Bieţii bugetari de la DNA figurează doar ornamental în peisajul justiţiei din România.

×
Subiecte în articol: editorial