x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Hoţii de micul Paris

Hoţii de micul Paris

de Dan Constantin    |    26 Ian 2008   •   00:00

Întâmplări din România, ţara mea de glorii, ţara mea de dor... În judeţul Constanţa, hoţii s-au prins şi ei că banii trebuie luaţi grămadă. Săptămâna aceasta s-au furat două case de bani.



Întâmplări din România, ţara mea de glorii, ţara mea de dor... În judeţul Constanţa, hoţii s-au prins şi ei că banii trebuie luaţi grămadă. Săptămâna aceasta s-au furat două case de bani. Prima, acolo unde este cea mai mare densitate de hoţi pe metru pătrat din ţară – localitatea Poarta Albă, celebră pentru puşcăria de legendă. Hoţii au săltat casa de bani a Oficiului Poştal. Pradă dezamăgitoare – doar 1.000 de lei. Cu devalorizarea asta, mai mare daraua decât ocaua. A doua lovitură a fost mai spornică. Primăria din comuna Bărăganu a fost spartă noaptea pe la ora 23:00, hoţii mizând că toată lumea stă cu gura la "Gura presei" şi nu-i miroase nimeni. Aşa a fost. S-au dus cu 3.000 de lei, deh, comună cu buget adevărat. Spărgătorii, inventatori adevăraţi, au pus casa de bani într-un butoi de tablă pe care l-au rostogolit până la maşină. Mă mir, cu geniul nostru, cum de nu am reuşit să ridicăm piramide la malul mării.


Speriaţi de tevatura cu taxa de înmatriculare, românii nu mai fură maşini. S-au dus la bază, adică la motor. Un băiat de 19 ani a dat lovitura vieţii: a furat un motor de la o Dacie 1300 abandonată. N-a avut patentul butoiului ce poartă prada, ci a folosit o pătură. Ghinion! Pătura putrezită, motorul greu şi, poc, pe caldarâm. Venit gaborii, care l-au prins pe puştiul fără metodă.

Un tovarăş de branşă din comuna nemţeană Borleşti a furat din curtea unui sătean un autoturism Trabant care nu mai funcţiona.

Hoţul (hoţii) au avut în dotare o căruţă în care au suit prada.
I

Iată, stimaţi români, cum ne facem singuri de ruşine. Cu asemenea găinării nu poţi să te numeşti cu adevărat hoţ de nivel european. Sigur, şi hoţii au categoriile lor, ca drumurile – comunal, judeţean, DN, E şi autostrăzi. Cum autostrăzile noastre nu sunt ca autostrăzile lor, deşi au categorie, la fel se întâmplă şi în lumea ierarhizată a hoţilor. Cel mai bun exemplu ar fi tunul astronomic dat gigantului Soc Gen de un tânăr angajat: fraudă 4,9 miliarde euro.


La noi, tot un tânăr bancher a scos din casieria Bancpost 100.000 de euro şi, disperat, cu mustrări de conştiinţă, s-a aruncat de la etaj.


Mă rog la Dumnezeu să trăiască, să poată să afle, aşa cum dorim şi noi să ştim, de ce sunt asemenea decalaje între hoţii din Micul Paris şi hoţii din Marele Paris.

×
Subiecte în articol: editorial hotii ho