x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale "Invazia" romilor în Merkelland

"Invazia" romilor în Merkelland

de Petru Calapodescu    |    07 Mar 2013   •   11:14

Vă amintiţi? Acum vreo şase ani, tabloidele din Marea Britanie se isterizaseră, ţipând că admiterea României şi Bulgariei în UE va fi un dezastru pentru Insulă, care va fi asaltată de milioane de imigranţi bolnavi de SIDA. N-a fost, n-avea cum să fie aşa, iar ipochimenii săreau cu rea-credinţă peste faptul că da, în Insulă existau foarte mulţi seropozitivi, dar ei proveneau din "civilizatele" foste colonii, în prezent ţări ale Commonwealthului. A venit acum rândul ministrului de Interne neamţ, subalternul şi Kameradul de doctrină al lui frau Merkel, să  croncăne (reluat de oficiali finlandezi) o partitură rasistă, cu accente neonaziste, sesizate până şi de presa germană, susţinând că România şi Bulgaria n-au ce căuta în Schengen şi jeluindu-se că ţara îi va fi invadată de romi. Consiliul JAI face o plecăciune adâncă, se şterge la pardon cu documentele prin care însăşi Comisia Europeană constată că sunt îndeplinite condiţiile de aderare, cerând cel puţin stabilirea unui calendar.

Totul rămâne însă "aşa cum s-a stabilit la Berlin". Adică nein. Ceea ce confirmă poziţia Guvernului român de a nu ne mai agita fără rost şi de a ne vedea de alte treburi, mai urgente. Chiar dacă această poziţie îi provoacă arsuri gastrice lui Traian Băsescu, cel care, înstăpânindu-se pe politica externă românească, a deschis, prin lipsa de consideraţie de care se "bucură" în Occident, seria refuzurilor. Încă din 2011. Sigur că atitudinea arţăgoasă a nemţilor ar putea primi replici dure. Pentru că orice băţ are totuşi două capete. Le-am putea aminti că numărul de şomeri ne-a crescut şi după preluarea de către investitori germani (la preţuri de nimic) a unor mari obiective româneşti, inclusiv din sfera utilităţilor (gaze). Că neumăraţi producători autohtoni (din zona alimentelor, dar şi din cea industrială) au fost falimentaţi de invazia produselor germane. Că supermarketurile gem de mărfuri nemţeşti, cele româneşti nemaiavând loc pe rafturi. Etc etc.

Cum nu-i frumos însă să batem pas de gâscă în relaţiile internaţionale, în sunetele cunoscutului marş "Ba pe-a mă-ti!", să recunoaştem că deseori neamţul de rând, obişnuit cu ordinea,şi curăţenia, cu disciplina civică, este excedat de comportamentul agresiv, de subdezvoltaţi, al destul de multor posesori de carte de identitate românească, supuşi ai Majestăţii Sale Cioabă sau ai bulibaşei Bercea Mondial, fostul amic prezidenţial. Fără nici o calificare, numeroşi au plecat în Germania (dar şi în Franţa, în Marea Britanie, chiar şi în Finlanda) cu tot cu pirandă şi cu câte 3-4 puradei. Nu la muncă, ci la cerşit, la ciordit, la spart parcometre, dar şi case şi trimiţând prada acasă, să-şi facă pagode.

Mulţi, foarte mulţi sunt infractori notorii abia eliberaţi condiţionat de prin puşcării, unii având chiar şi interdicţia de a mai călca ani buni prin mari oraşe româneşti. Mi-aş permite să observ că o simplă adăugire în legislaţia penală - interdicţiia ieşirii din ţară o anumită perioadă, pentru miile de beneficiari ai eliberărilor condiţionate în urma unor condamnării pentru furturi, tâlhării, ar reduce mult emigrarea şuţilor, şpringarilor, prostituatelor, în general a autorilor de infracţiuni "la vedere", care oripilează. Mă tem însă să nu auzim glăsciorul doamnei Merkel certându-ne că atfel încălcăm Drepturile Omului...

×