x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Klaus Iohannis nu respinge Legea Zilei Trianonului, ci însăși ideea de unitate a românilor!

Klaus Iohannis nu respinge Legea Zilei Trianonului, ci însăși ideea de unitate a românilor!

de Serban Cionoff    |    16 Sep 2020   •   11:19
Klaus Iohannis nu respinge Legea Zilei Trianonului, ci însăși ideea de unitate a românilor!

În haosul cinic dirijat și întreținut în care a fost aruncată și este ținută țara, ieri s-a petrecut un fapt absolut revoltător pe care, oricât de grea ar fi bătălia cu Covid-19, nu avem dreptul să îl trecem cu vederea! Așadar, ieri, 15 septembrie, Klaus Iohannis, pe care din ce în ce mai puțini dintre noi consideră că îl mai pot numi „președintele tuturor românilor’’, a retrimis Parlamentului spre reexaminare Legea pentru declararea zilei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon, actul legislativ de o capitală importanță, care omagiază evenimentul istoric al recunoașterii internaționale a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

 Revoltătoare dovadă a „lipsei de respect pentru identitatea și simbolistica națională’’, după cum, cu îndreptățit sarcasm a caracterizat această nouă încălcare de către chiriașul din Dealul Cotrocenilor  senatorul Titus Corlățean inițiator, împreună cu senatorul Șerban Nicolae, al legii într-o luare de atitudine publică pe care consider că este datator să o cunoască și să o susțină fiecare bun român, indiferent de credința sa politică sau religioasă, din toate cele trei provincii istorice ale României Unite.

  Știm, de mult prea multă vreme, că în rușinosul palmares al lui Klaus Iohannis- „pseudo-președinte României’’, cum atât de bine l-a definit senatorul Titus Corlățean- se acumulează din ce în ce mai multe  dovezi ale urii sale viscerale față de  Ideea de Unitate a Tuturor Românilor, din țară și de peste hotare. Ură pe care nu are nici o reținere să o facă publică, ba încă să îi și provoace, pe unii sau pe alții mai slabi de înger, să i se alăture în rușinoasele sale demersuri. O vreme, unii dintre noi au crezut, poate, că vorba veninoasă a personajului îi viza doar pe unii politicieni, în speță pe liderii PSD, dar nu a trecut mult timp până ne-am lămurit că, de fapt, împroșcați cu zoaiele pseudo-președintelui erau,deopotrivă, membrii sau simpatizanții acestui partid și, până la urmă, toți cei care nu se lăsau umiliți și furați de către „guWERNul meu’’. În fapt, ceea ce dorește cu atâta zel și ardoare acest personaj tot mai impopular nu este decât să semene dezbinare, ură și neîncredere, așa încât el și clica sa de susținători să instituie o dictatură samavolnică.Dictatură în care, în locul Constituției, să nu mai existe decât sloganul „cine nu este cu noi, este împotriva noastră!’’

 Înțelegem, în acest fel, și mai bine, care sunt adevăratele, tenebroasele cauze ale refuzului îndârjit al lui Klaus Iohannis de a promulga decretul privind instituirea Zilei Tratatului de la Trianon.Din aceeași ură oarbă față de tot ceea ce ține de ideea de Unitate Națională a tuturor românilor, ca și față de dovezile clare și demne de recunoaștere internațională a   împlinirii nobilelor noastre idealuri și aspirații.

 Pentru toate aceste motive, este nevoie să mai reținem și faptul că gestul lui Klaus Iohannis de a retrimite în Parlament Legea Zilei Tratatului de la Trianon este comis cu numai două săptămâni înaintea alegerilor locale. Așa încât cred că trebuie să fie considerat ca o parte integrantă atât a programului partidelor care îi susțin în mod declarat, cât și al ofertei electorale venite din partea celor care, prin pasivitatea lor lașă, îi creează marja de siguranță pentru a-și continua politica de dezbinare, de ură și de neîncredere între pământenii țării, fie că sunt ei români sau neromâni. Și atunci este, cred, de datoria fiecăruia dintre noi, să ia în calcul acest fapt de o maximă gravitate, atunci când, pe 27 septembrie,va pune ștampila pe buletinul de vot.

 Până la ora când scriu aceste rânduri, declarația vicepreședintelui Senatului Titus Corlățean,președintele Departamentului de politică externă al PSD, este prima luare de atitudine publică a unui lider marcant al mediului politic față de noua și revoltătoarea încălcare a spiritului și literei Constituției de către Klaus Iohannis. Sper, însă, că nu va rămâne și un act singular și că declarației distinsului jurist, diplomat și parlamentar PSD i se vor asocia reacțiile publice venite din partea unor personalități marcante ale mediului politic, academic și ale societății civile. Reacții care sunt cu atât mai îndreptățite întrucât, așa după cum cu deplin temei susține senatorul Titus Corlățean, refuzând, sub șubrede și meschine pretexte, să promulge Legea Zilei Tratatului de la Trianon, Klaus Iohannis încalcă dreptul românilor de a se bucura de recunoașterea internațională a Marii  Uniri. Motiv pentru care este de apreciat faptul că Legislativul țării nu va ceda și va face toate demersurile așa încât să îl oblige pe Klaus Iohannis să emită decretul așteptat de către toți românii de bună credință.

×