x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale "Lazăre"! "Bonjour! C’est encore moi"!

"Lazăre"! "Bonjour! C’est encore moi"!

de Valentin Stan    |    05 Iul 2008   •   00:00
"Lazăre"! "Bonjour! C’est encore moi"!

Poftim, domnule derbedeu nazist, Maroni? Alo, doamna Matache, ce statistici aşteptaţi, slugile mamei? Ale lagărelor de concentrare?



Renate Weber, europarlamentar, a fost pedepsită de Dumnezeu să activeze în partidul impotenţilor politic din România, condus de zîmbăreţul "surdomut" (cînd este vorba despre interesele de securitate ale cetăţenilor români) Tăriceanu şi sugestiv "ilustrat" de "caricatura" umană, juma’ pozitivă/juma’ negativă, Ghişe! Weber a spus despre planul derbedeilor politici, la putere în Roma, care s-au apucat să "amprenteze" pe romii din Italia (cu ţintă spre cetăţenii români), că acest plan este o violare a drepturilor omului şi este "inspirat de nazişti" (ANSA, English Media Service, 1 iulie 2008, marţi, 4:46 pm CET).

Subordonata lui "Comănescule", cel cu multe "sigle" în cap, din sceneta "Noi slugile lui Băsescu, aliatul lui Frattini", pe numele ei de vremelnic Secretar de Stat în MAE, Răduţa Dana Matache, preciza, conform ANSA, într-un interviu pentru International Affairs Institute, că Guvernul român ar fi ştiut că "numărul de ţigani care părăsesc Italia este în creştere"! Şi zicea doamna de la "Ministerul Slugilor lui Băsescu" (MSB): "Nu avem statistici, care sînt greu de produs, deoarece romii nu sînt înregistraţi pe baza etniei grupului lor, dar avem motive să credem în datele furnizate de organizaţiile lor" (vezi ANSA, loc. cit.).

"Prietenul" lui "Comănescule", "nazistul" Maroni, ministru de Interne în Guvernul italian, preciza, la rîndul său, referitor la "amprentarea" romilor din Italia, decisă de cabinetul de la Roma: "Trebuie să ştiu cine este în Italia, unde trăiesc, ce fac, ce fac în următoarele luni. (…) Nu e un secret pentru nimeni, copiii care sînt exploataţi şi comit infracţiuni sînt mutaţi din oraş în oraş, ca să se salveze de controale"! (vezi The Times & Transcript, New Brunswick, 30 iunie 2008). Adică, măi, Maroni, tu "amprentezi" etnici ţigani, mulţi din ei cetăţeni români, ca să ştii pe unde se duc plecînd de la presupunerea că ăştia sînt infractori doar pentru că sînt ţigani? Aha! Iar Matache de la "MSB" n-are statistici!

Dr Robert Ritter a condus, în anii celui de-al Treilea Reich, "cercetările" pe ţigani în colaborare cu "Biroul pentru Combaterea Pagubei provocate de ţigani" (Combat the Gypsy Nuisance). Mare parte din munca sa a fost dedicată localizării şi clasificării, pe criterii de rasă, a ţiganilor din Germania şi Austria. Încă din 1933 exista o "Lege împotriva Infractorilor Obişnuiţi Periculoşi! Ăştia erau ţiganii adunaţi în lagăre şi marcaţi cu triunghiul negru al "asocialilor"! La 8 decembrie 1938, şeful SS, Heinrich Himmler, a emis circulara "Lupta împotriva Pagubei ţigăneşti", plecînd de la opera lui Ritter, luptă care se baza, esenţial, pe "înregistrarea" tuturor ţiganilor din Reich. Poftim, domnule derbedeu nazist, Maroni? Alo, doamna Matache, ce statistici aşteptaţi, slugile mamei? Ale lagărelor de concentrare sau ale expulzărilor ilegale, pentru a face ceva să vă apăraţi cetăţenii care vă plătesc în funcţie?

Vă rog, să ne iertaţi, doamna Weber! Zău, căutaţi-vă o ţară, că de "liderii" noştri mi-e scîrbă mie, dar dvs.!

×
Subiecte în articol: editorial