x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Lovitura de stat? Da, dar a PDL!

Lovitura de stat? Da, dar a PDL!

de Petru Calapodescu    |    06 Iul 2012   •   13:11

Dupa aproape opt ani de cand Basescu si ai lui au batjocorit poporul roman, si-au facut mendrele pe seama tarii, au sfidat orice reguli democratice, au ridiculizat zi de zi parlamentarismul, au praduit averea tarii si au indatorat inconstienti natiunea pana peste poate, au pus brutal stapanire pe absolut toate structurile statului, te-ai fi asteptat ca, dati jos, sa stea retrasi in vizuina. Sperand sa nu fie scosi de urechi de acolo, sa dea socoteala. Care pentru unii e penala.

Nici vorba, dimpotriva. Au inceput imediat o ofensiva salbatica asupra noii puteri, nedandu-i ragaz nici sa respire, daramite sa se apuce de treaba. Ministrii au fost tocati unul cate unul (ultimul pe lista, Andrei Marga) de cutitele ANI sau ale Parchetului, sub cele mai fistichii motive, oricum straine de administrarea tarii. Pedelistii au atins apogeul agresivitatii si intoxicarii acum, cu prilejul suspendarii lui Basescu, pe care, dandu-si in sfarsit seama ca degeaba tai coada sarpelui, daca ramane neatins capul, USL a initiat-o.

Un cor de zbierete si de jelanii a asurzit imediat nu doar urechile romanilor, ci a ajuns si la timpanele, uneori platite, cum s-a vazut, de peste granita. In arii disperate, primadona Monica Macovei fiind gata sa-si smulga bretonul de durere, Cristian Preda facand teoria chibritului, Blaga urland despre banditism, iar Spanu chemand la... revolutie (?), daca va fi demis Basescu, gasca incearca iar sa prosteasca electoratul, tipand despre lovitura de stat pe care ar da-o USL, spre a-si subjuga justitia, statul in general. Nu e numai analfabetism politic, lovitura de stat o da un grup minoritar, nu Puterea (decat daca-i masochista, si-si da singura in cap si a glezne). Dar la fani isterizati, adunati la o dramoleta pe scena din fata Ateneului, gogorita a prins. A prins, contra cost (din fonduri bugetare achitate de ICR) si prin unele publicatii straine. Ca sa nu mai vorbim de gurile spurcate care mananca ce nu trebuie, cum a facut, cu pretinsa arestare a judecatorilor CCR, corespondenta Radio Romania Actualitati la UE (apropo, nu mi-e rusine nici cu emisiunile portocaliului in continuare TVR Info).

La tot acest incredibil, dar bine orchestrat atac, care este, de fapt, reala lovitura de stat din aceste zile si e coordonata de la Cotroceni si Modrogan, Puterea in exercitiu raspunde cu fereala. Parca fiindu-i frica sa nu fie acuzata ca ar da dovada de autoritarism. Cativa lideri timorati ai USL apar pe la televiziuni si, cu ton de scuza, zic ca nu-i adevarat, n-au de gand sa etc etc. Nu asa se lamureste electoratul, nu asa se demonteaza intoxicarile si manipularile pedeliste. Ci aratandu-i pe vajnicii aparatori ai democratiei asa cum au fost timp de atatia ani: niste farsori, niste mincinosi, niste praduitori. Explicand concret cum a fost trefelit statul democratic, de drept, in timpul lui Basescu. Si demonstrand de ce e obligatoriu acum un rapid proces de reabilitare a institutiilor statului. Iar pentru asta n-ajung vorbele goale.

Este momentul, chiar este, ca ministrii lui Ponta sa iasa in public, cu date, cu sume, nume si fapte, privind dezastrul financiar ;i de resurse umane gasit in ministere, in structurile deconcentrate parazitate de clienti portocalii, uriasele fraude ale sleahtei care acum tipa din rarunchi: "Sariti, lume, sariti, ca astia ai lui Ponta si Antonescu ne-au luat tara inainte sa o stoarcem de tot, de tot, ba acum vor sa-l mazileasca si pe Profesorul nostru drag!". Chiar sa ne fi tampit in asa hal, incat sa stergem cu buretele nenorocirile aduse in casele a milioane de romani , ba si sa-i mai si credem cat de putin?!

×