x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mai ţineţi minte? Prostia chiar ucide!

Mai ţineţi minte? Prostia chiar ucide!

de Valentin Stan    |    13 Oct 2007   •   00:00
Mai ţineţi minte? Prostia chiar ucide!

Dacă e să-l cred pe ministrul Justiţiei, numit de Tăriceanu, domnul Chiuariu, pe 23 septembrie 2007, doamna Macovei este la originea poliţiei politice din Romănia, DNA: "Nişte prieteni fac un raport, ca să putem pune oamenii noştri la DNA şi să facem puţină poliţie politică"! Dacă e să-l cred pe ministrul de Externe, numit de Tăriceanu, domnul Cioroianu, pe 14 iunie 2007, in Washington DC, la SAIS, doamna Macovei "a fost un foarte bun ministru (a very good minister)"!



Pe 22 septembrie 2007, publicam un articol in JN, cu privire la principala calitate a lui Călin Popescu Tăriceanu, ca om politic: prostia! A nu se crede că in "civilie", băiatu’ ăsta dă semne de oarece neuroni! Articolul se intitula "La noi, ridicolul nu ucide! Prostia, da!". Acum, după episodul Remeş-Mureşan, vizionat "la greu", pe TVR 1, de toţi romănii, mai aveţi vreo indoială că este aşa cum am zis? Poftim? Serios? Aveţi indoieli, in continuare? Biiineeee!


Călin cel "Mintos" a fost dus, prin furtuna moţiunii de cenzură, de bravul "edec" bolşevic (spun "bolşevic" cu admiraţie, nu cum a zis Băsescu, "edec", cu dispreţ) Iliescu! Expirat, dar cu certificat de garanţie valabil la miniştrii săi "din Dorobanţi", Tăriceanu a supravieţuit cu guvern, palincă şi caltaboşi cu tot! Şi s-a găndit să-şi umfle muşchii, ăia mici, da’ moi, pe tema bugetului arătănd că Parlamentul ii va vota măzgăleala tip Vosganian, pe margine de ziar pătat de osănza scursă din caltaboşii cu pricina! Adică, ameninţările PSD-ului, că o să-l dărăme la trecerea bugetului prin Parlament, sunt apă de ploaie şi Parlamentul va vota ce vrea el, Tăriceanu, conform declaraţiei de la Ploieşti, din 7 octombrie:


"Mă mir că PSD, care a fost partid de guvernămănt, nu ştie un singur lucru, simplu de tot, şi anume că proiectul de buget este pregătit de Guvern şi inaintat Parlamentului. Nu mai există un alt proiect de buget de stat. Bugetul o să treacă! Vă spun eu că o să treacă, nu o să pice bugetul, pentru că nu o să stăm, cum să spun, să blocăm o ţară intreagă, pentru că sunt acuma cei de la PSD prea infierbăntaţi, după «succesul» care (sic!) l-au avut la moţiune!". Sigur, lipseşte "acuzativul" din exprimarea premierului, dar, evident, a fi analfabet intr-un guvern "rulat" pe TVR 1, in format de şpagă, nu e un impediment pentru bravul liberal, arogant, cum il ştim! Evident, un guvern minoritar, faţă in faţă cu o majoritate parlamentară ostilă!


Pe 24 martie 2005, acelaşi şef de caltaboşi guvernamentali făcea consideraţii, pe aceeaşi temă a relaţiei dintre executiv şi parlament! E drept, se referea la executivul comunitar (Comisia) şi la Parlamentul European (PE). PE tocmai dăduse semnal de invalidare a echipei Barroso, prin respingerea, in comisii, a comisarului italian Rocco Butiglione! Tăriceanu "de Palincă" explica, ritos, de ce a distrus PE construcţia "guvernului" lui Barroso! "I-a dat peste cap construcţia. Din ce motiv? Pentru că Barroso, cu o zi inainte de vot, a ieşit intr-o conferinţă de presă şi a spus aşa: «Am convingerea că Parlamentul va vota componenţa Comisiei». Şi parlamentarii au spus: «Aha, ai convingerea? Stai că iţi arătăm noi. Şi i-au arătat». Deci acolo să ştiţi că declaraţiile sunt..." (vezi Rador, REALITATEA TV, 24 martie 2005, ora 22:15).

Dar la noi cum sunt declaraţiile? Aiurea? Stabilesc dinainte cum o să voteze organul suprem al democraţiei romăne? Prosteşti?

Dacă e să-l cred pe ministrul Justiţiei, numit de Tăriceanu, domnul Chiuariu, pe 23 septembrie 2007, doamna Macovei este la originea poliţiei politice din Romănia, DNA: "Nişte prieteni fac un raport, ca să putem pune oamenii noştri la DNA şi să facem puţină poliţie politică"! Dacă e să-l cred pe ministrul de Externe, numit de Tăriceanu, domnul Cioroianu, pe 14 iunie 2007, in Washington DC, la SAIS, doamna Macovei "a fost un foarte bun ministru (a very good minister)"! Dacă e să mă credeţi pe mine, miniştrii ăştia liberali au "murit", cu toţii, alaltăieri! Oare, ce i-o fi ucis?

×
Subiecte în articol: editorial