x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mesaj din Santa Cruz

Mesaj din Santa Cruz

de Roxana Roseti    |    09 Mai 2010   •   00:00

Nu demult, în Jurnalul de duminică, aţi avut ocazia să citiţi despre secretele porumbeilor sportivi şi despre înfiinţarea Federaţiei Române de Sport Columbofil. Ne-aţi scris scurte rânduri în care vă arătaţi interesul pentru domeniul columbofil, iar noi vă mulţumim.

Nu putem însă trece peste un mesaj primit din Santa Cruz, California. Este intitulat "Pigeon athletes" şi este semnat Bret Mars. "Tatăl meu a crescut porumbei de când mă ştiu, a avut foarte mulţi", spune Bret. "Continuă să mă fascineze, şi la această stranie fascinaţie mă gândeam de curând, în timp ce aveam grijă de ei, tatăl meu fiind plecat într-o călătorie. Mi-am adus aminte de copilărie, cum scruta tata cerul, aşteptându-i să se întoarcă, în ziua când concurau.

Le verifica inelul de identificare şi nota ceva în mai multe carneţele. Nota constatările despre greutatea lor, penajul şi culoarea ochilor! Pe atunci încerca să devină un fel de maestru al porumbeilor! Acum se mulţumeşte cu un număr mic de porumbei. Încă mai scrutează cerul, chiar dacă ei nu mai concurează..." Dar continuă să zboare în lumea stingheră.

Tocmai de aceea vă rugăm să ne contactaţi pe adresa atletiivazduhului@jurnalul.ro dacă aveţi informaţii deosebite sau fotografii vechi legate de porumbei. Aşteptăm mesajele dumneavoastră! Şi, începând din această duminică, vă invităm să urmăriţi rubrica: "Atleţii văzduhului". Rubrică dedicată tuturor celor care mai cred în zbor, fie ei în România, Santa Cruz sau oriunde în lume.

×
Subiecte în articol: insolenţa de duminică