x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mihai, Drulă, Corvine

Mihai, Drulă, Corvine

de Adrian Cercelescu    |    30 Aug 2021   •   07:10
Mihai, Drulă, Corvine

În timp ce partidul istoric din Parlament este ocupat să-și distrugă viitorul, partidul-bebeluș își scrie memoriile.

 

Au rezultat următoarele: USR-PLUS este tot ce-a dat mai bun politica românească. USR-PLUS a sacrificat Facebook-ul natal pentru a trudi neîncetat la guvernare. USR-PLUS știe de ce avem nevoie și deja a început să ne rezolve. De unde știe USR toate astea? Aici, Dan Barna, furnizorul informațiilor de mai sus, aduce cu o surpriză masivă: pentru că USR-iștii „vin autentic din societatea civilă reală”.

 

În politică, secretul unei prezentări de succes este s-o dai cotită. În felul acesta, poți vorbi de Drulă, Ghinea și Năsui ca despre Mihai, Ștefan, Corvine.

 

Exemplificare: „Politica înseamnă să te lupți alături de Cătălin Drulă pentru bani de autostrăzi și căi ferate”. Iată un supliment epic primit de Drulă de la Transporturi, care în weekend se prezentase deja ca făcător de minuni sub forma unor picioare de pod pe lângă Sibiu. Iată-l pe Drulă Asfaltatorul, călare pe buldoexcavator, în fruntea unui puhoi de agregate care lasă autostradă în urma lor. E de înțeles că ar face asta și mâine, dar e prins în lupta pentru cuvântul-cheie, adică bani. Banii sunt la PNL.

 

Ghinea, de la Fonduri Europene, e descris în lupta „pentru proiectul de țară care e PNRR”. În cazul lui, dacă uiți că UE i-a dat de patru ori cu proiectul de țară în cap și urmează a cincea, e ca și cum ai vorbi de un Drulă care a găsit 30 de miliarde și știe exact ce să facă cu ele. Despre Năsui, de la Economie, nici Dan Barna n-a găsit ce să spună. A rămas că luptă pentru eficiență.

 

Președinte USR din 2017 - când l-a mătrășit pe Nicușor Dan Întemeietorul, supraviețuitor în 2019 - după bătaia încasată de la Viorica Dăncilă, neclintit de dosarul penal cu fonduri europene, Dan Barna și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea „fenomenului politic al ultimelor zeci de ani din România”.

×