x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ministrul Justiției pus să spele soclul statuii anticorupției, ajunsă la dimensiuni continentale

Ministrul Justiției pus să spele soclul statuii anticorupției, ajunsă la dimensiuni continentale

de Dan Constantin    |    15 Mai 2020   •   13:41
Ministrul Justiției pus să spele soclul statuii anticorupției, ajunsă la dimensiuni continentale

Sub conducerea guvenului liberal, marea realizare a mandatului președintelui Iohannis, România se îndreaptă cu pași mari spre o procedură de sancțiune de la Uniunea Europeană pentru atacurile frecvente și de o violență fără precedent la independența justiției. Suspiciunile și reclamațiile vehiculate la Bruxelles în perioada guvernării PSD, preluate de Timmermans și Jurova, responsabili cu „statul de drept”,  în vechea Comisie Junker, par o joacă de copii în comparație cu derapajele produse la București în ultimele luni de noul executiv, care vrea să pună România alături de Ungaria și Polonia. Președintele Iohannis.a lansat constant atacuri spre Curtea Constituțională, dar starea de urgență i-a dat” liber” la o ofensivă fără precedent împotriva legii fundamentale de organizare a sistemului instituțiilor democratice. Parlamentul este considerat de premier „inexistent” iar președintele, de la tribuna oficială de la Cotroceni, îl prezintă ca locul „camerelor secrete” unde se negociază vânzarea Ardealului! Curtea Constituțională este dezavuată de politicienii care pritocesc pe bandă rulantă legi în afara  Constituției iar magistrați organizați după principii militarizate în ong –uri politizate sunt cutia lor de rezonanță. Avocatul Poporului apare ca altă instituție incomodă pentru cei care vor să conducă dictatorial, fără control democratic.Justiția din România a devenit un poligon de încercare similar celui de la Capul Midia , pe care se experimentează rețete prescrise de GRECO, inspectori de la Bruxelles,MCV , ambasadori care își susțin propriile interese.

 Descoperim acum , cu surprinderea naivului care credea în „oaza de speranțe”, că prin intermediul CEDO se lansează asupra sistemului constiuțional și al organizării juridice o canonadă care vizează modificarea radicală a Constituției, demolarea Curții Constituționale și vendete politice. Decizia din procesul „Kovesi împotriva României” este transformată de adepții dictaturii într-o pârghie în acțiunea „Kovesi împotriva democrației”. Dacă nu ar fi fost în aceste zile și dezvăluiri în presa internațională care cutremură credibilitatea CEDO, am fi crezut în continuare că judecătorii de la Strasbourg sunt ultimul recurs pentru repararea nedreptăților produse de justiția din România. Dar vedem că și acolo zeci de judecători sunt manipulați fără jenă de forțele exterioare care i-au promovat și impus în funcții printr-o manipulare la nivel global, susținută cu miliarde de euro de „filantropul” socieții deschise. Fapt fără precedent, un apel al avocaților francezi , semnat de zeci de mii de profesioniști în Drept, solicită revizuirea deciziilor CEDO luate de judecători aflați în incompatibilitate. Astfel ar deveni revizuibilă și decizia luată în cauza Kovesi de un complet în care a făcut parte Iulia Antoanella Motoc și alți judecători sponsorizați de ong-urile interveniente în procesul atât de apaudat la București.

 În acest cor al lăudătorilor apare și ministrul Predoiu, a cărui memorie are bătaie scurtă. Nu el s-a opus într-o anterioară trecere prin funcția ministerială la reînoirea mandatului unui șef DNA la conducerea DNA, fiind obligat de Băsescu Traian să-și înghită foaia cu respingerea? Acum, precum lui Cațavencu,apare pe post de dirijor al echipei de spălători ai soclului Zeiței anticorupției,ajunsă la dimensiuni continentale. Într-o penibilă acțiune de solidarizare cu rezultatele catastrofale ale procurorilor DNA , ministrul justiției,în ședința de plen a CSM neagă evidențele și vrea să facă alb din negru. El respinge demersul de evaluare a calității juridice a activității DNA,propus de judecători responsabili și onești din CSM, care constată catastrofa în care a ajuns parchetul anticorupție, cu peste jumătate din dosare încheiate în instanțele de judecată cu soluții definitive de achitare. Predoiu neagă chiar cifrele din raportul public al Ministerului Public pe 2019, difuzat sub mandatul lui de ministru! El contestă cele peste 50 la sută de achitări din dosarele DNA și susține aberația că sunt „pe surse cu cifre exagerate și mediatizate excesiv”.Respingând analiza propusă de CSM, Predoiu  o încadrează ca „o ostilitate instituțională la adresa DNA” având ca finalitate”decredibilizarea DNA sau cel puțin a unei anumite perioade din activitatea DNA” Se întrebă cu naivitatea filozofiei de pe marginea șanțului dacă „o simplă statistică,eventual și manipulată, poate conduce  la o concluzie corectă”. Și ca să fie și mai clar, în finalul acestui discurs cu halucinații, dă și o copită forului care este garantul independenței justiției, spunând că „DNA s-a aflat în vârful încrederii publicului în instituții, acolo unde ar trebui să ajungă și CSM cândva”. Brava, coane Predoiu! Curat murdar ce vrei care va să zică !

×