x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale N-ai frate? E bun şi cumnatu'!

N-ai frate? E bun şi cumnatu'!

de Dan Constantin    |    17 Feb 2015   •   18:39

Prin 2012 s-a dat de ştire că un cumnat al proaspătului premier Ponta face afaceri în construcţii, iar mama premierului ţine contabilitate unei firme din constelaţia negativă Golden Blitz.

După aproape trei ani, lucrurile au avansat. Săpând pe acest filon, procurorii DNA au dat de apa pentru moara băsismului aflat în spasme. Firma cumnatului angajase lucrări în proiectul de canalizare a localităţii Comarnic şi s-au depistat nereguli în finanţare. Suma în litigiu, circa 400.000 de euro.

Tevatură cât pentru spargerea Băncii Angliei! Zeci de percheziţii, sirene prin trei judeţe şi, bomboana de pe colivă, reţinerea cumnatului de premier. În Prahova, în zeci de localităţi sunt în execuţie lucrările pentru alimentări cu apă şi canalizare. Proiectul, de câteva sute de milioane de euro, este coordonat de HidroPrahova, o societate a Consiliului Judeţean, şi este finanţat cu fonduri europene.

Motiv pentru blocarea în control judiciar a lui Mircea Cosma şi a deputatului Vlad Cosma. În exces de autoritate, procurorii DNA i-au interzis lui Mircea Cosma să exercite funcţia de preşedinte al CJ! O fi legal, o fi constituţional să aplici asemenea suspendare prin ordin de procuror?

Deputatul Ghiţă este şi el suspect în dosar aşa că linia de discuţie face o conexiune cu marele dosar al deceniului: Udrea la zdup, pentru luare de mită!

După ce Băsescu lătrase seara precedentă despre cinstea protejatei Udrea, ancheta cu un cumnat de Ponta sub acuzare cade la fix pentru a arăta lumii că DNA dă ca la fasole, şi în stânga, şi în dreapta!

Propaganda plătită din şpăgile luate de Udrea ca zeciuiala la contractele statului a făcut imediat o paralelă între situaţia cumnatului (vitreg) de premier cu a fratelui (bun) de preşedinte. Dacă Ponta i-a cerut demisia lui Băsescu Traian când fratele Mircea a fost arestat, de ce să nu demisioneze şi el dacă i-a ajuns cumnatul la DNA?

Pe sub aceste întrebări se strecoară mai la umbră situaţia jalnică a triunghiului Băsescu-Udrea-Cocoş.

Aşa a reuşit madam Kovesi să-i dea lui Băsescu o gură de speranţă, scoţând-o pe Udrea din atenţie prin canalizările din Comarnic.

×