x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nihil sine Udrea!

Nihil sine Udrea!

de Lucian Avramescu    |    18 Feb 2013   •   14:05

Traian Băsescu pare atins mortal de sindromul Elena Udrea. A intrat, de câteva zile, într-un soi de vertij, amețeala lui e vie și activă, starea de titirez îl duce într-o singură zi la biserică în Maramureș, la cârciumă în Cluj Napoca și apoi la București, într-un studio de televiziune, cărând cu el, obsesiv, un singur nume – Elena Udrea. Nu pentru siestă, ci pentru a aduna mănunchi concluziile zilei răsucite pe mosorul unui singur subiect, seara a fost consacrată tot Elenei Udrea. Că Elena Udrea, cum ambii o spun, cam cu aceleași cuvinte, a crescut, s-a format, a evoluat sub Traian Băsescu, sub atenta lui oblăduire, e limpede.

Ce-l agită paroxistic pe Băsescu? Bănuiala că Udrea nu va ocupa, la viitoarele alegeri din PDL, postul decis de ei amândoi, cel de președinte al partidului. Blaga și-a îngăduit obrăznicia de a acționa pe cont propriu, atrăgându-și susținători în județe. Același lucru a făcut și protejata Băsescului, numai că șansele ei sunt mai mici. Asta l-a făcut să turbeze pe arendașul din Deal. Pierde Udrea? N-o vreți? Atunci fărâm tot, cum am fărâmat și România, pentru că – dobitoaca de ea – nu mă vrea. Desființez PDL. Cum? Am armele mele! A început prin desființarea liderilor care n-o susțin de Udrea – niște mediocri, cu Blaga în frunte, mediocrul mediocrilor. Blaga trebuie să plece capul. Încă nu l-a plecat? Pune toate tunurile pe el. Va intra în acțiune curând și DNA. Nu vrea, nu vreți nenorociților de pedeliști s-o alegeți pe Nuțica? Desființez partidul, o spune, fără ocolișuri, Băsescu, mai ales că în mare măsură partidul s-a autodesființat.

Nihil sine Udrea! – pare a fi obsesia subconștientului băsist, explodând la suprafață din ce în ce mai alarmant. Eu cred că în Udrea, dincolo de pasiunea pentru blonda pleșcoiană, Băsescu se vede pe sine. Își vede viitorul. Își vede șansa de a scăpa de rigorile legii, când nu va mai fi președinte și nu va mai stăpâni hăinelile justiției, morarii procuraturii, când influența lui în servicii va fi istorie. Udrea, pe care o vede șefă de partid și, mai încolo, președinte de țară, trebuie, pe baza unei reciprocități împărtășite, să-l scape și să-i păzească bătrânețile de coșmarul unui trecut presărat cu hoții și crime. Victima, de fiecare dată, a fost poporul român care, mort sau doar abulic, s-ar putea trezi într-o zi cerând dreptate și pedepsirea vinovatului. Ei bine, orbit și nițel ridicol, Băsescu pare convins că doar Udrea, cu care a împărțit atâtea și, în primul rând, cum spun apropiați ai celor doi, „bani, bani mulți”, e salvarea. „Miracolul blond”, agitat la rându-i, pare conștient de misia „divină” ce-i e încredințată și acționează în consecință. Agitația celor doi, deopotrivă periculoasă și caraghioasă, pare spectacolul care va domina în viitorul proxim România.

P.S. Postacii doamnei Udrea, cei care au trecut pe roboți mai ales în atacurile descărcate jegos la adresa celor care publicăm în Jurnalul Național, sunt plătiți încă din bani publici. O spune, nu vă vine să credeți, Alina Mungiu-Pippidi, avertizând că respectivii în curând vor fi extrași din anonimat și vor plăti. Aștept și eu nerăbdător.

×