x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Noi nu! Niciodată! Noi nu!

Noi nu! Niciodată! Noi nu!

de Dragos Moldovan    |    09 Oct 2012   •   19:22

Monica Macovei se trage-n poze, Dan Diaconescu prosteşte oamenii, Băsescu se mândreşte cu scula lui în timp ce-l buşeşte plânsu' şi, peste toate astea, apoteotic, în timp ce Merkel se dă jos din avion în Atena, protestatarii din piaţa Syntagma sunt împroşcaţi cu gaze lacrimogene, pe motiv că nu le place austeritatea şi c-ar vrea să li se dea înapoi viaţa pe care le-au luat-o ipocriţiii ăştia din UE, cărora li s-a sculat peste noapte să dea de toţi pereţii cu noi. Ba nu. Mai e ceva. Fosta mea colegă de la Adevărul, Corina Drăgotescu, pleacă în America, iar Dan Negru plânge că ce nasoală e lumea asta a televiziunii, lume ale cărei baze le-a pus el însuşi. Oh, oh! Paranteză deschisă: informaţia asta e valabilă direct de pe blogul lui, citat de saiturile media, deci n-am pus-o io de la mine, paranteză închisă. Unde-s lămâile? Daţi-mi lămâile, să nu mi se-ntâmple ca lu' Lady Gaga aia, de-a vomitat la concertul din Barcelona, că nu mai ştii dacă le face pe bune sau pe (ne)bune, da' io cred că de data asta a fost pe bune.

Acuma, io cel mai mult nu mă bucur că pleacă Drăgoteasca-n America (sărut mâna, Corina, toate cele bune!), ci că vine Merkel la Bucureşti! Dacă mai apucă, dacă n-o căsăpesc grecoteii, de-o pun în ţaţiki ăla al lor şi-o dau la porci, că doar n-or mânca ei aşa murătură. Grecoteii au gusturi subţiri, nu le plac acriturile. Io cred că Merkel se aşteaptă la o primire călduroasă la Bucureşti, la întâlnirea cu Băse. Io cred că în sinea ei, aşa, se şi imaginează cum vine Băsescu la aeroport şi-o aşteaptă-n genunchi, în timp ce ea coboară ca o divă din avion. Care avion, apropo, sper, pentru binele ei, să nu aibă pilot grec.
Dar mai ştii? Te pomeneşti c-o aşteaptă Băse la aeroport, curtenitor şi tot un zâmbet, cu duşca luată de dimineaţă, să-i meargă bine pe ziua în curs, o ia frumos de mână, îi înhaţă bagajele, o conduce la taxi, îi zice de bine, ce frumos e în România, "măsurile pe care le-am luat au fost salutate de poporul român vecin şi prieten”, "das ist gut”, "ya, ya” şi pe urmă, pe motiv că se dă jos din taxi să tragă un pipilică, Băse o ia şi-o târăşte-n pădure şi-i face felu' acriturii. Da' nu. Noi nu, noi nu. Noi nu, niciodată. Noi nu!

Mai bine aşa: stăm frumos, nu facem nimic, ne uităm la televizor şi căutăm în dicţionarul de înjurături online cele mai recente înjurături, de mamă, tată şi alte neamuri, mai mult sau mai puţin vii. După ce Merkel o să se care înapoi la ea acasă, o să zicem toţi, în cor: o futurăm şi muri, de Vasile Alecsandri.

×