x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nu trage, Angela, sunt eu, Trăienică!

Nu trage, Angela, sunt eu, Trăienică!

de Petru Calapodescu    |    03 Aug 2012   •   09:01

Alo, casa Merkel? Angela? Nu trage, pardon, nu-nchide, sunt io, Traienica! Mai esti suparata pe mine ca te-am facut de ras cu minciuna aia gogonata, ca nu exista in Constitutie vreo prevedere privind suspendarea presedintelui si ca-s victima inocenta a unei lovituri de stat? Nu te-as fi deranjat, i-am sunat pe Jose Barroso si pe Viviane Reding, dar nu dau de ei, poate nu mai vor nici ei sa-mi raspunda, sau or fi de vina si telefoanele, ca nemernicii mi le-au luat pe alea ale STS si am ramas cu niste harburi. Poate-mi fac cadou fetele mele niste aparate mai pricopsite, ca au de unde. Cea mare a cistigat intr-un an, de cand baietii de la banca aia mare au agreat-o ca notar unic pentru Prima Casa, vreun milioan de euro, iar gogosica a scos si ea de la Parlamentul European aproape 200.000, basca alte multe avantaje.

Angela, meine liebe, nu mai am cu cine sa ma sfatuiesc. Am dat de necaz mare, ai vazut ce pocinog mi-au facut judecatorii de la CCR, aia pe care consilierul Monicai i-a facut nenorociti si dementi, m-au lasat pe strada pana la 12 septembrie. Dau din colt in colt, ma ataca toti. Cum naiba sa ma pun cu 7,5 milioane care ma vor afara? Ma tem c-am gresit-o cu boicotul, mai bine speram sa se adune voturi si pentru mine. Ce ma fac cand peste o luna se va dovedi ca listele sunt umflate rau de tot si ca, de fapt, cvorumul s-a atins?

Unii de pe langa mine i-am mirosit ca vor sa fuga din barcazul meu ca sobolanii. Iar de altii, ce sa zic? Boureanu, Macovei, Preda sau Neamtu ori nou-venitul ala, Papahagi, de la Cluj, mai mult rau mi-au facut, au fost prea agresivi, galagiosi si obraznici, au enervat pe toata lumea. Sulfina, vorba ei, "cu siguranta" mai bine ar tacea. Blaga, ce discursuri sa tina, nu degeaba i-am spus ca e un simplu caporal. Canacheu? Doua vorbe, trei prostii. Iar pe Nuti Udrea nu stiu ce-a apucat-o sa iasa iar pe piata, doar i-am zis sa stea ascunsa, ca lumea, cum aude de ea, cum se gandeste la camarila si la miliarde de euro praduite.

Mi-a facut-o pana si Viktor Orban, cu ungurii lui. Dupa ce m-au ajutat cu boicotul, s-au apucat tampitii sa declare ca, daca revin la Cotroceni, Romania va trebui sa plateasca ea serviciul si sa satisfaca revendicarile maghiarilor.

Colac peste pupaza, s-a-ntors impotriva mea si presa occidentala. Le Monde scrie ca-s impulsiv si provocator si ca nu m-am vindecat. Le Figaro ma face "gura-mare fara scrupule". Financial Times se ia de stilul meu de viata extravagant. Ma rade si Wall Street Journal, ba pana si Deutsche Welle, a ta, ma-ndeamna sa demisionez. Ce tot spui tu, ca asta ar fi o solutie de onoare, asa se face prin Occident? O fi, dar la voi, noi nu suntem in Occident, suntem la marginea Orientului. La noi e mai cu pacaleala, mai cu parsivenia, mai cu spaga, alte obiceiuri, alta democratie. Cum sa ma descurc, imi sari iar in ajutor?

Alo, alo, nu te-aud bine, ce-ai zis, sa ma duc zum Teufel_ Alo, alo, nu-nchide! Na, c-a-nchis. Oare ce-o fi insemnand zum Teufel? As putea sa-l intreb pe Marga, ca stie nemteste, dar asta-i ardelean capos, nu ma iarta ca l-am umilit si ar fi in stare sa-mi traduca anapoda, sa spuna ca Angela a zis sa ma duc dracului. sau chia asta-nseamna? Doamne, ce singur am ramas! Ce sa fac? Sa ma duc sa dau la guvizi, de pe dig? Ar fi o ocupatie. Dar daca n-o sa-mi dea voie sa plec din localitate?

×