x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O problemă gravă de 2 lei

O problemă gravă de 2 lei

de Adrian Cercelescu    |    24 Feb 2022   •   08:16
O problemă gravă de 2 lei

Când te holbezi la uimitoarele prețuri afișate în benzinării, ține cont că 2 lei sunt acciza. Deci, la fiecare plin pe care îl faci, 100 de lei se duc la stat. Dar prețurile au luat-o atât de razna încât până și statul se gândește la un gest rarisim: vrea să ne dea cu o mână ce ne-a luat cu două!

Concret, acciza ar putea fi tăiată la jumătate, ceea ce, din calculele lui Florin Cîțu, ar însemna 4 miliarde de lei mai puțin la buget. Ideea fiind PSD-istă, Marele Exilat la Senat cere de pe acum demisia vinovatului, numai că partenerii de guvernare i-au prezentat-o ca pe o creație colectivă. Orice rău spre bine: niciun pretext nu e de lepădat, când vrei să rupi coaliția.

Temerea lui Cîțu, bazată de altfel pe antecedente dintre cele mai nefericite, este că prețurile nu vor scădea nici după ce statul va renunța la leul său. De ce ar face benzinarii altfel decât toată lumea? Gândiți-vă numai la ce s-a întâmplat cu prețurile, când TVA-ul a fost scăzut de la 24 la 19%. Exact: nimic! Astfel, petroliștii vor deveni un fel de parlamentari, dărâmând guvernul cu contabilii. Așa vremuri, așa vot de neîncredere.

 

 

×