x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O slugă, italieni? Luaţi-l pe Tăriceanu!

O slugă, italieni? Luaţi-l pe Tăriceanu!

de Valentin Stan    |    17 Noi 2007   •   00:00
O slugă, italieni? Luaţi-l pe Tăriceanu!

Ştiţi ce a făcut acest liberal, cu minte de slugă, gată să pupe condurul oricărui condotier pus pe harţă şi pe umilit romăni in Cetatea Eternă? După ce s-a lamentat ca o bocitoare, cu privire la soarta romănilor cinstiţi din Italia, deşi, ca şef de guvern, avea sarcina securităţii tuturor cetăţenilor săi, romăni, ţigani sau orice-ar fi, oriunde s-ar fi aflat in lume, cinstiţi sau necinstiţi, paşnici sau infractori, l-a condamnat pe "celebrul" cetăţean Mailat inainte să-l condamne instanţa!



Ar trebui să vă povestesc, astăzi, cum au "apărat" "europarlamentarii" lui Boc demnitatea Romăniei şi securitatea cetăţenilor romăni in lume, pe 15 noiembrie, la momentul votului din Parlamentul European, care a "spulberat" decretul extremist al guvernului Prodi! Nu am s-o fac! Vă las să ghiciţi singuri! Pentru mine, Băsescu şi "oastea" lui de strănsură din PD/PLD sunt un sobor de cadavre politice. Depinde de dumneavoastră să le stabiliţi binemeritata "inhumare". N-am nici o pretenţie de la Băsescu şi ai lui, in ceea ce priveşte apărarea Romăniei şi a cetăţenilor ei. Aveam de la Tăriceanu! Ştiţi ce a făcut acest liberal, cu mentalitate de slugă, gată să pupe condurul oricărui condotier pus pe harţă şi pe umilit romăni in Cetatea Eternă?


După ce s-a lamentat ca o bocitoare, cu privire la soarta romănilor cinstiţi din Italia, deşi, ca şef de guvern, avea in sarcină securitatea tuturor cetăţenilor noştri, romăni, ţigani sau orice-ar fi, oriunde s-ar fi aflat in lume, cinstiţi sau necinstiţi, paşnici sau infractori, l-a condamnat pe "celebrul" cetăţean Mailat, inainte s-o facă vreun complet de judecată! Iată ce a declarat, conform comunicatului oficial din 7 noiembrie, alături de şeful unui guvern italian, care a emis un decret cu arome fasciste, in măsură să pericliteze grav soarta şi securitatea a sute de mii de romăni (intre timp, romănii erau impuşcaţi in stradă, in oraşele din peninsulă):


"Am să incep prin a-mi exprima regretul şi sincera compasiune familiei Giovannei Reggiani. Regret enorm crima, pe care unii din conaţionalii mei a (sic!) comis-o şi exprim acest regret nu numai in nume personal, ci in numele multor cetăţeni romăni, care au văzut in acest act un element absolut regretabil, in contextul relaţiilor bilaterale intre Romănia şi Italia, relaţii care dăinuie de secole". Acest ipochimen, cu mentalitate de slugoi, vorbeşte de "crima pe care unii din conaţionalii mei a (sic!) comis-o" referindu-se la soarta tragică a Giovannei Reggiani! De unde ştia că a fost omorătă de romăni inainte de sentinţa completului de judecată?


Iată cum vorbea cea mai prestigioasă organizaţie de drepturile omului din lume, Human Rights Watch, pe 8 noiembrie, despre crima cu pricina: "O crimă violentă, presupus comisă de un bărbat rom din Romănia"! Human Rights Watch nu dădea sentinţe pe 8 noiembrie! "Nevolnicul" Tăriceanu dădea pe 7!


Iată cum este calificată aceeaşi crimă de rezoluţia Parlamentului European din 15 noiembrie: "Agresiunea brutală şi uciderea unei femei, survenite la Roma, de care este acuzat un resortisant romăn"!


Aşa cum uşor puteţi observa, singurul care-l condamnă pe cetăţeanul romăn, inainte de sentinţa tribunalului, este premierul Romăniei! Mihai Gădea l-a atenţionat, la "Sinteza zilei", pe 8 noiembrie, cu privire la declaraţia făcută alături de Prodi: "M-a mirat un lucru! Şi anume faptul că, din declaraţia dumneavoastră, reieşea clar că admiteţi că acest cetăţean (…) de etnie romă este criminalul, in această poveste"! Ce credeţi că a răspuns Tăriceanu, această nulitate politică de o prostie mai rară decăt cascadele din deşertul egiptean, unde voia Cioroianu să-i deporteze pe infractorii romăni?


Iată: "Nu, n-am spus aşa ceva"! Cum n-aţi spus aşa ceva, domnule (de) Nimic? Şi a adăugat: "Domnul Gădea, această crimă cu (sic!) Giovanna Reggiani nu e prima! E a treia dintr-un şir. Deci, sigur că pănă in momentul in care el este judecat şi se pronunţă sentinţa, el beneficiază de prezumţia de nevinovăţie"! Corect! El, da! Tăriceanu, NU!

×
Subiecte în articol: editorial romani