x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O ţară nebună, nebună

O ţară nebună, nebună

de Dragos Moldovan    |    26 Feb 2013   •   14:08

Monica Macovei îmbrâcindu-l pe un Vasile Blaga curtenitor este cea mai penibilă, cea mai caraghioasă şi cea mai jenantă întâmplare politică pe care am trăit-o în cei 23 de ani de presă la care am participat. Mi-e cumva ruşine că asist la o scenă de asta dar mă şi buşeşte râsul. Monica Macovei e bărbată şi sare la preşedinţia PDL, atacă în forţă, pe câtă vreme VLAGA e suav ca o panseluţă, timid şi şarmant în compania colegelor cu care contracandidează şi socializează. Strategia ar fi de scopire politică, să-l facă de baftă pe “buldog”, să-l transforme în pechinez, Vasile Blaga serveşte preşedinţia PDL în compania doamnelor, dintre care una, “Aoleu, ce să mă fac eu?/ Se mărită Mona mea / Nu ştiu Domane ce-i cu ea ” , îi trage poşete în cap marelui bărbat de stat, care se fereşte, cu demnitate. Sunt foarte curios dacă, până pe 5 martie, VLAGA va reuşi să-şi facă rost de contracandidat bărbat. Nu că ar mai conta prea tare cine conduce PDL. Dar scena asta, cu Monica Macovei îmbrâncindu-l pe Vasile Blaga, în timp ce doamna din Pleşcoi  priveşte la cei doi cu o detaşare suzerană şi-şi şterge colţul buzelor cu degetul mic, este în stare să distrugă ideea de Opoziţie, ceea ce ar aduce un prejudiciu grav României.

Cristi Danileţ. Să mă ierte prietenul meu, Bruxelles, da’ ceva mai caraghios n-am văzut în viaţa mea. Deci, vorba prietenilor mei într-ale limbii române, care folosesc “decât” în loc de “doar”, “deci” daCĂ Cristi Danileţ ar fi fost coleg de liceu cu ai mei prieteni, până în ziua de azi, la Matematică-Fizică Numărul 3, ar fi fost ciuca miştoului.  Ca să fii membru în CSM, părerea mea, ar trebui să şi arăţi într-un anume fel. Să ai o anumită prestanţă, aşa zic eu. Dar poate că greşesc. Ceea ce este cert reprezintă faptul, incontestabil, că dintre cei 19 membri ai CSM doar Cristi Danileţ e vedetă TV. Un fel de gigolo pe care-l refuză toate gagicile. Cu mustăcioara aia a lui...şi-a lăsat-o “expre”, ca să fie mai frumos! Parcă-l văd cum şi-o aranjează dimineaţa-n oglindă şi şi-o pomădează. “Cu plete lungi pe spete”, cum îi stă bine unui înalt magistrat. (Avea la un moment dat părul prins în coadă?) Bine, repet, s-ar putea să am eu idei preconcepute şi să fiu pe lângă subiect. Dar când ajungi să deranjezi o ţară întreagă, de ce nu te retragi la meseria ta, bănoasă, slavă Domnului, şi bătută-n cuie, slavă Domnului !?

Pe de altă parte lui Adrian Năstase încă nu i s-a redactat motivaţia de eliberare condiţionată. Uite acuş-acuş o scriem. Bătaie de joc!!! Lipsă de suflet...dezumanizare. Deja face mai multă puşcărie decât condamnarea. Băi, Bruxelles, scuză-mă, dar Justiţia dacă trebuie să fie oarbă asta presupune că i se ascut alte simţuri. Un remarcabil om de cultură, un profesor universitar de reputaţie internaţională şi cel mai performant prim-ministru al ţării ăsteia, omul care a adus România pe harta euro-atlantică, e tratat ca Nuţu Cămătaru. Păi, atunci, hai sictir!

×