x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale PDL – belelele

PDL – belelele

de Dragos Moldovan    |    22 Mai 2012   •   12:05

Nuti vrea sa ramana grea. Unii ar zice ca e poanta de prost gust. Nu. E expresia taraneasca a unui miracol. In limbaj academic aceasta stare metafizica s-ar putea traduce in felul urmator: doamna Elena Udrea, vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal, fosta ministru al Turismului si Dezvoltarii regionale, un personaj extraordinar de influent pe scena politica romaneasca, a ajuns la concluzia, citez, ca ar fi timpul sa faca un copil. Adica sa si-o traga neprotejat, pardon! Uluitor! Cutremurator!!! Pana unde poate sa mearga meschinaria, arivismul si carierismul???!!! Pana la care limita te poate impinge politicianismul? Ii doresc doamnei Elena Udrea, ca oricarei femei de pe planeta, facand abstractie, adica nu!, stergand cu buretele toate impresiile personale in legatura cu ea, un copil sanatos si fericit, inconjurat de niste oameni care sa-i ofere, in primul rand, confortul psihic necesar.

Dar cum poti sa declari PRESEI, ca ai de gand s-o pui de un copil?! E incalificabil!!!! Lucrul asta este ceva atat de intim, tine atat de mult de vrerea lui Dumnezeu incat, cred eu, depaseste, adesea, si cadrul discutiilor dintre sot si sotie. Cica “a venit timpul sa fac un copil', Doamne iarta-ma! Ca o vaca de prasila, sau ce?! In clipa asta sunt eu cel care se afunda in impietate. Dar nu pot sa nu fiu zguduit de gandul ca este vorba despre o DECALARATIE oficiala si ca, de fapt, ea are o conotatie profund politica. Elena Udrea, femeia fatala a politicii romanesti (ma rog) anunta natiunii un eveniment! De azi incolo si-o pune de-a dreptu’, tovaraseste, neprotejat si cand apuca, fara calendar, fara nimic! Ingrozitor!!!! Vorbesc la bere, cu prietenii mei, ca un ghertoi ce sunt, dar niciodata nu am spus ca “a venit timpul sa fac un copil'. Doamne, Dumnezeule! Unde am ajuns? Poate ca eu sunt o specie mai rahatica din punct de vedere social-comunicational, dar ca sa declari presei, presei, deci presei!!!, ca “a venit timpul'…. Uau. Elena Udrea, adica nu Simona Senzual. Sau poate ca e acelasi lucru? E ca si cum ai da peste un canal porno atunci cand cauti Viasat History.

PDL a intrat in niste belele enorme, din care nici macar Traian Basescu nu-l mai poate scoate. Ofensiva USL e capabila sa scoata fostul principal partid de guvernamant in afara pricarui joc politic important. Nu spun in afara Parlamentului, desi exista si acest risc. Vechea garda, aia, veteranii Internationalei Socialiste, par sa se retraga, dimpreuna cu Radu Berceanu, de pe firmamentul politicii. Vasile Blaga, cel putin deocamdata, e mai putin potent decat lasa impresia. Sau poate ca joaca la doua capete! Cristian Preda and co. featuring Monica Macovei, se invart nauci pe scena publica. Nu-si mai gasesc rolul si rostul. Ba sunt colo, ba alearga dincolo! Si deodata, in contextul asta, apare Elena Udrea, grea! Un fel de mama natiunii! Imi extrag politica din minte cu forcepsul.

Doamne, Dumnezeule! Din toata inima ma rog: sa aiba parte de un copil sanatos care sa fie o bucurie pentru parinti si pentru toti cei din jur!

×