x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Pe-aici nu se intră!

Pe-aici nu se intră!

de Adrian Cercelescu    |    09 Noi 2021   •   07:00
Pe-aici nu se intră!

Iată un exercițiu simplu de imaginație: vă închipuiți o defilare militară pe muzică de țambal? Cu înflorituri la acordeon, când trec batalioanele române Carpații. Cu Guță lângă Arcul de Triumf, zicând-o p-aia cu să moară cruzii mei dușmani. Cu sosia lui Iohannis urmărind parada sprijinită în putter, ca să pară chiar el.

E! Acum iată-l pe ăla imposibil. Exercițiul pornește de la un citat patriotic din Rareș Bogdan: „Pentru țară trebuie să treci peste orice”. Aceste cuvinte au fost rostite ieri, în contextul în care PNL își încalcă toate jurămintele legate de Ciuma Roșie, pentru a rămâne în posesia ciolanului din Palatul Victoria. Și cum poți să justifici asemenea cataclism moral decât printr-un caz de forță majoră: patria în pericol.

Priviți-l, deci, pe eroul liberal Vîlceanu Dan, apărând Ministerul Finanțelor, dar gata să continue lupta la Energie, dacă primul scaun cade în mâna dușmanului. Priviți-i pe Cîmpeanu Sorin, baricadat la Educație, și pe Bode Lucian, spunând „Pe-aici nu se intră” în Ministerul de Interne. Însuși europarlamentarul Bogdan părea pregătit să-și merite un nume de stradă, sacrificându-se pentru Dezvoltare.

Și, în plin tablou eroic, bagă capul în cadru tragicul Cîțu. Omul acesta a fost lăsat să încaseze de unul singur răzbunarea PSD. Nu că n-ar fi meritat. Dar, liberal vorbind, e inuman să vrei cu Ciuma și să nu vrea Ciuma cu tine.

×