x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Pe când o expoziție cu tema „Noi, puciștii UZPR”, sub înaltul patronaj al Monicăi Macovei et comp?

Pe când o expoziție cu tema „Noi, puciștii UZPR”, sub înaltul patronaj al Monicăi Macovei et comp?

de Serban Cionoff    |    11 Feb 2018   •   16:00
Pe când o expoziție cu tema „Noi, puciștii UZPR”, sub înaltul patronaj al Monicăi Macovei et comp?

Dacă, până acum, ar mai fi existat unele semne de îndoială în ceea ce privește persoanele și cercurile de interese din spatele puciului cu epoleți executat, la comandă, vara trecută, la Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, iată că acum lucrurile încep să se lămurească! Mai precis,  după, ce prin Decizia civilă nr.238/A/25.01.2018 a Tribunalului București,a devenit executivă Hotărârea judecătoriei sectorului 1 București din 29.09.2017 care a recunoscut caracterul legal și statutar al conducerii UZPR aleasă de către Adunarea Generală Extraordinară din 8 septembrie 2017. Pe cale de consecință, hotărârile adoptate de unicul forum statutar al uniunii noastre au dobândit forță juridică, iar mascarada pucistă a eșuat, pe cât de jalnic, pe atât de meritat.

 Am scris , în mai multe rânduri, aici, în coloanele „Jurnalului Național”, despre tertipurile și minciunile de care desantul cu epoleți s-a folosit pentru a tărăgăna la nesfârșit o decizie judecătorească temeinică și corectă și nu aș mai vrea să mă repet. De data asta, mă voi  referi la reacțiile pe care unul dintre cei mai vocali și agresivi puciști, colonelul ® Ion Petrescu, le promovează în spațiul virtual după ce conducerea statutar aleasă și legal confirmată a UZPR a reușit să reintre în sediul abuziv confiscat al uniunii și s-a declarat ferm hotărâtă să cerceteze cu maximă atenție dezastruoasa moștenire lăsată în urmă de insurgenții bine dirijați de la anumite butoane de comandă.

 Din capul locului, să reținem că domnul cu pricina se recomandă ca unul care nu acceptă „ținerea capului plecat în fața piticilor puterii de azi’’. Drept pentru care se adresează, cerându-i protecție, unui personaj emblematic al binomului sub al cărui înalt patronaj o anumită parte a presei a fost folosită ca instrument de diversiune și de învrăjbire a românilor cu românii, în vreme ce, cu ajutorul unor cozi de topor, se acționa pentru învrăjbirea breslei noastre. Mă refer la mai marea DNA, Laura Kovesi. Căreia îi pârăște pe acei, semnificativ de mulți, membrii ai UZPR, care nu au acceptat să se supună puciului din vara trecută. După care îi mai reclamă, Laurei Kovesi și DNAului, pe cei de la ANAF, de la ANI și de la ITM, pe care îi acuză nici mai mult nici mai puțin decât că sunt „structuri cu conexiuni probabil contrarii statului de drept”. Încheindu-și jalba către Laura Kovesi cu acest înflăcărat omagiu: „Contez pe profesionalismul dumneavoastră”.

 Că țidula asta abundă în minciuni grosolane, nici nu este de mare mirare, iscălitorul ei făcând,încă o dată, ceea ce, el și camarazii de puci, știu cel mai bine. Adică să mintă! Bunăoară, nici vorbă de „inerția ANAF, ANI și ITM”, de vreme ce, la sesizarea puciștilor, respectivele instituții s-au documentat la sursă. Adică au discutat cu președintele statutar ales al uniunii, Doru Dinu Glăvan, de la care au primit explicații și care le-a pus la dispoziție documente și dovezi clare. Că, după discuții, concluziile la care au ajuns respectivele organisme de control nu au fost pe măsura așteptărilor comandoului cu epoleți asta este altă veste-poveste. După cum ar mai fi de discutat dacă nu cumva,acuzând ,,inerția’’ celor trei instituții (când,în realitate, lucrurile stau exact pe dos), petentul nu o induce în eroare, în mod deliberat, pe inflexibila șefă a DNA. Sau, mai știi, domnul pucist procedează de o asemenea manieră fiind cvasi-unanim recunoscut apetitul Laurei Kovesi și al trupeților săi pentru denunțuri mincinoase, care stau la baza unor dosare trucate?! Om trăi și om vedea…

 După cum cred și sper că vom afla, cât mai curând, motivele pentru care colonelul ® Ion Petrescu nu suflă  o vorbă despre inerția de care, de data asta, chiar că au dat (și încă  dau) dovadă cei de la Circa 1 de Poliție București. Unde, de cam prea multe luni, se tărăgănează, sub diverse pretexte, finalizarea cercetărilor demarate în urma sesizării făcute de către președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, cu privire la acțiunile detașamentului insurgent printre ai cărui comanditori se află și colonelul ® Ion Petrescu.   

 De parcă toate astea nu i-ar fi fost de-ajuns, același pucist frenetic se adresează și Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității cu o petiție din care nu prea se înțelege, în termenii bunei științe a logicii, ce anume vrea să ceară. Singurul lucru scris cu subiect și predicat fiind acela că domnia sa se va duce și la CEDO. Ceea ce, între noi fie vorba, miroase a amenințare pe față, în cazul în care nu va fi ajutat să își împăneze delațiunile. De principiu, nu aș avea ce să imput acestei solicitări, dar cred că, din partea domnului pucist, mai corect ar fi fost ca să solicite, aceleiași instituții, date și despre colegii săi de echipaj. Asta spre nu a fi bănuit că lucrează cu dublă măsură…

 Un singur lucru a omis,însă, aprigul militant pucist și asta nu cred că îl prea avantajează. Mă refer la împrejurarea că, în ceea ce o privește direct pe Laura Kovesi, lucrurile se precipită și amenință să ia o turnură deloc favorabilă. Ceea ce ar putea face ca plângerea mincinoasă a domnului pucist să nu  aibă mari șanse ca să fie băgată în seamă. Deși nu putem exclude, din start, ideea că tocmai pentru că s-ar putea afla la predare de ștafetă, zeița anticorupției cu dedicație să îi gratuleze pe insurgenții din UZPR cu o patalama favorizantă. De aceea, pentru orice eventualitate, dl colonel ® Ion Petrescu a amenințat că dacă nu i se va face parte după cum pohtește va merge ață la CEDO. Motiv pentru care i-aș recomanda să aibă în agenda de adrisanți și alte fețe grele care atâta așteaptă ca să o pună, la Bruxelles sau la Strasbourg, de un carnaval, cu mască și fără mască, cu firma  „România, elevul problemă al UE”, la vedere.

 În concluzie, pe când, pe holurile Parlamentului European, o expoziție cu tema „Noi, puciștii UZPR”, sub înaltul patronaj al Monicăi Macovei și al băieților săi? Nu de alta, dar după cacealmaua de acum câteva zile, este vitală nevoie de un revigorant. Mai de la obraz spus, de un subiect care să „îi îngrijoreze profund” pe PPE-iști și pe sorosisti!

      

               

×